ZS-MSG Pilatus PC-12, een bezoeker van verre

ZS-MSG Pilatus PC-12/47E (c/n 1030)

Stans / Buochs, 25 oktober 2021 – Tegen het einde van de middag meldde zich nog een leuke bezoeker bij de onderhoudshangaar van Pilatus Flugzeugwerke in Stans. Het betrof de Zuid-Afrikaanse ZS-MSG Pilatus PC-12/47E met constructienummer 1030. Dit toestel is in 2008 gebouwd en heeft na zijn testregistratie HB-FQJ altijd als ZS-MSG gevlogen. De ZS-MSG is van MS Aviation en heeft Kaapstad als thuisbasis.

Lange reis

De afgelopen dagen heeft het toestel een flinke reis achter de rug. Op zaterdag 23 oktober begon de trip in Kaapstad met een vlucht naar Kasane in het noordelijke puntje van Botswana. Vanaf daar werd doorgevlogen naar Entebbe in Uganda voor een nachtstop. De volgende dag (24 oktober) vertrok de ZS-MSG naar Addis Ababa in Ethiopië. Diezelfde dag werd doorgevlogen naar Egypte voor de tweede nachtstop. Waar de kist geland is hebben we niet helemaal kunnen achterhalen maar we vermoeden Luxor.

ZS-MSG Pilatus PC-12/47E (c/n 1030)

Vandaag (25 oktober) werd koers gezet naar het Griekse Santorini. Daar werd een tankstop gemaakt om vervolgens het laatste stuk door te vliegen naar Stans.

ZS-MSG Pilatus PC-12/47E (c/n 1030)

Na de landing werd de ZS-MSG geparkeerd bij “Halle 10”, de onderhoudshangaar van Pilatus. Kort daarop werd het toestel binnen gezet. Voor 13 november 2021 staat de terugreis op de planning. Dan is het de bedoeling dat de kist naar Heraklion in Griekenland vliegt.

Geef een reactie