Lelystadse bizzer

N125DE Eclipse Aviation EA500 Eclipse – “lila”

Lelystad Airport, 4 november 2021 – De N125DE is momenteel de enige bizjet die op Lelystad Airport gebaseerd staat. En dan is het toestel hier ook nog niet eens permanent. De kist vertoeft afwisselend in de Verenigde Staten en in Nederland. Als het toestel in Nederland is, vindt het onderdak in de hangaar van AIS op Lelystad Airport.

N125DE Eclipse Aviation EA500 Eclipse

Een paar keer per jaar maakt deze Eclipse de oversteek over de Atlantische Oceaan. Eind september was de kist naar het westen vertrokken. Op 27 en 28 oktober 2021 kwam de VLJ (Very Light Jet) weer naar Nederland terug.

N125DE Eclipse Aviation EA500 Eclipse – “beige”

BluePrint Automation

De N125DE is op 7 mei 2008 de fabriek uitgekomen en heeft als constructienummer 000193. Het toestel is op 8 juli 2008 begonnen aan zijn carrière als N193EA en stond toen op naam van de N193EA Corp. Trustee uit Wilmington (DE). Daarna is het verkocht aan Baron Waters Inc., eveneens uit Wilmington (DE). Toen kreeg het de registratie N125DB. Vanaf 3 april 2018 staat het op naam van Innovation Transportation Inc. uit South Chesterflied in de staat Virginia, even ten zuiden van Richmond. Deze eigenaar liet het kenmerk veranderen van N125DB naar N125DE. De Eclipse wordt gevlogen door BluePrint Automation (een onderneming op gebied van verpakkingsmachines). De Nederlandse tak van dit bedrijf is in Woerden gevestigd.

N125DE Eclipse Aviation EA500 Eclipse – “lila”

Op 31 oktober 2021 vertrok het kistje naar Muchamiel Airport (LEMU) in de buurt van Alicante. Op 4 november 2021 kwam de kleine bizzer weer terug. Via een RNAV-instrumentprocedure werd naar het veld gevlogen. Het laatste deel werd overgeschakeld naar VFR en zo werd netjes op baan 05 geland. Een Eclipse heeft niet veel baan nodig en werd bij ‘Sierra 5’ de baan al verlaten. Vanaf daar is het maar een paar meter naar het platform van AIS.

N125DE Eclipse Aviation EA500 Eclipse – “turquoise”

Leuke striping

We hebben het wel eens vaker aangehaald, maar deze kist heeft een leuke striping. Afhankelijk van de hoek waaronder je naar het vliegtuig kijkt zie je verschillende kleuren. Dit kan variëren van turquoise-groen naar beige of lila.

N125DE Eclipse Aviation EA500 Eclipse – “lila”

Geef een reactie