Gewijzigd deurbeleid

PH-LEF Cessna 182Q Skylane II

Lelystad Airport, 5 november 2021 – De PH-LEF is een Cessna 182Q Skylane II uit 1979. Dit toestel heeft een lange geschiedenis op Lelystad Airport. Het toestel werd namelijk vanaf 1990 ingezet om parachutisten te droppen boven de ‘parabak’ even ten zuidoosten van het veld. Toen het parachutespringen werd verbannen van het veld raakte ook de PH-LEF in de vergetelheid. Het toestel, dat indertijd op naam stond van Bogaerds Cord, werd op 11 augustus 2010 uitgeschreven en in opslag gezet.

PH-LEF Cessna 182Q Skylane II

Er brak een tweede leven aan voor de kist toen de PH-LEF na 7,5 jaar op 21 december 2017 weer werd ingeschreven. Het toestel kreeg dikke banden en een nieuwe afstapje voor de parachutisten. De paraclub Sky Concept op Flugplatz Wesel-Römerwardt in Duitsland nam het toestel over. Op gezette tijden kwam de kist nog terug naar Bogaerds Cord voor onderhoud.

PH-LEF Cessna 182Q Skylane II

Sky Concept heeft haar activiteiten inmiddels moeten staken en de PH-LEF kwam weer in Nederlandse handen. Inmiddels mag SKY academy zich eigenaar van het toestel noemen. De PH-LEF was ondertussen aangekomen bij Vliegbedrijf Tom van der Meulen op Lelystad voor onderhoud.

De oude opklapdeur van de PH-LEF Cessna 182Q Skylane II is hier nog aanwezig (Lelystad, 5 januari 2018)

SKY academy is van plan om het toestel weer een normaal interieur terug te geven. Ook is inmiddels de opklapdeur voor de parachutisten gewijzigd in een normaal scharnierende deur. Vandaag zagen de PH-LEF en iets in ons zegt dat er een deur van een andere Cessna 182 in is gekomen. Hoe we dat weten?!? Fingerspitzengefühl! 😉

Iets zegt ons dat dit niet de originele deur is in de PH-LEF Cessna 182Q Skylane II…

Ook zijn de grote banden en het afstapje voor de para’s weer verdwenen.

Naast een nieuw interieur zal het toestel ook opnieuw gespoten worden. Dat gaat in Duitsland gaat gebeuren. Vandaag vertrok de PH-LEF naar Husum Schwesing Airport (EDXJ). De Cessna werd vergezeld door de F-HABC van SKY academy. Daarmee werd de piloot van de Skylane later in de middag weer teruggevlogen naar Lelystad Airport. Benieuwd of we eerdaags de PH-LEF in een nieuw uiterlijk terug op Lelystad mogen verwachten!

De F-HABC Mooney M20M TLS van SKY academy vloog de PH-LEF achterna

Geef een reactie