Derde Diamond DA 40NG Diamond Star op Lelystad Airport

D-EFCO Diamond DA 40NG Diamond Star

Lelystad Airport, 12 november 2021 – De D-EFCO is een Diamond DA 40NG Diamond Star uit 2015. Het constructienummer is 40.N280 en het toestel was voorheen eigendom van Air Alliance. De kist is eerder dit jaar met bemiddeling van de aviation sales en consultancy onderneming ‘Planetime’ aangeschaft door een Nederlandse eigenaar.

D-EFCO Diamond DA 40NG Diamond Star

Sinds 23 april 2021 verblijft dit toestel in Nederland. Toen arriveerde de Diamond vanuit Flughafen Siegerland (EDGS) op Teuge. De afgelopen maanden stond de kist daar gestald en maakte enkele vluchten. Het was echter de wens van de eigenaar het toestel op Lelystad Airport te stallen. Dat is een paar weken geleden gerealiseerd. Sindsdien staat de D-EFCO in de hangaar van de Diamond Flyers en is daar in goed familiair gezelschap.

D-EFCO Diamond DA 40NG Diamond Star met Friese vlaggen in de staart

Inmiddels is de DA 40NG voorzien van een aantal Friese vlaggen. Het laat zich daardoor raden wat de roots van de eigenaar zijn!

Ook op de neus van de D-EFCO is de vlag met de rode pompeblêden te vinden
D-EFCO Diamond DA 40NG Diamond Star

De D-EFCO is inmiddels de derde Diamond DA 40 in de ‘New Generation’ uitvoering op Lelystad Airport. De DA 40NG is gemakkelijk te herkennen aan de winglets aan het einde van de vleugels. De andere twee zijn de veelvuldig vliegende PH-EGM (c/n 40.N003) en de zelden vliegende PH-JIT (c/n 40.N285).

 

Een gedachte over “Derde Diamond DA 40NG Diamond Star op Lelystad Airport

Geef een reactie