OO-MBE Bell 47G-2 uit 1956

OO-MBE Bell 47G-2

Genk Zwartberg, 28 augustus 2021 – In Europa is de kenmerkende Bell 47 helikopter (bekend o.a. destijds als figurant in de TV-serie M.A.S.H.) een zeldzaamheid geworden. Opvallend genoeg staan er nog wel een aantal ingeschreven in België.

OO-MBE Bell 47G-2

Niet alle Belgisch geregistreerde exemplaren lijken recentelijk gevlogen te hebben, maar de OO-MBE is gewoon operationeel. We kwamen deze Bell 47G-2 tegen tijdens de Fly-In op het vliegveld van Genk Zwartberg (EBZW) op 28 augustus 2021. De heli uit 1956 startte daar voor een vlucht. We hebben de kist vervolgens niet meer terug zien komen.

OO-MBE Bell 47G-2

Deze Bell 47G-2 draagt constructienummer 1633. Met de tijdelijke registratie N2852B ging het toestel in 1956 naar Frankrijk. Daar werd de Bell in gebruik genomen door de Aviation Légère de l’Armée de Terre (ALAT), de Franse landmacht. Franse militaire toestellen hebben als serial het constructienummer, dus dat werd 1633.

OO-MBE Bell 47G-2

Hierna zouden een aantal civiele kenmerken volgen. Achtereenvolgens werd het toestel N6764, EP-HAV (Iran), G-BEUG, F-GANU, 5V-TWT (Togo) en als laatste sinds juli 2016 kwam er OO-MBE op dit toestel te staan. We kunnen gerust stellen dat deze Bell al heel wat van de wereld gezien heeft. Momenteel hoort de OO-MBE thuis op Sint-Truiden / Brustem (EBST) en als eigenaar wordt Benedictus Meerman uit het Belgische Oudsbergen genoemd.

OO-MBE Bell 47G-2

2 gedachten over “OO-MBE Bell 47G-2 uit 1956

 1. Beste,
  Ik zou mij allereerst willen verontschuldig daar ik deze side niet kende
  Wat een mooie foto’s!!!
  Ik kijk er al naar uit om naar de volgende Fly In op EBZW!!
  Als ik ook maar iets zou kunnen beteken voor jullie vereniging laat het mij maar weten!!
  Mvg
  Benny Meermans

  1. Hallo Benny,

   Dank voor de zeer leuke reactie! We komen graag binnenkort weer eens naar Genk Zwartberg. Wie weet treffen we elkaar, en dank voor het aanbod.

   Met vriendelijke groet,
   Berend Jan Floor

Geef een reactie