Polly Grey is back!

D-EHKY Bölkow Bo.207

Lelystad Airport, 17 november 2021 – De Bölkow Bo-207 D-EHKY (c/n 272) heeft weer gevlogen vanaf Lelystad Airport. Het toestel was na aankomst op 21 juni 2021 zijn hangaar in gegaan en kreeg de afgelopen maanden de nodige aandacht van zijn nieuwe eigenaar Maarten van Eeghen en de technici van Air Waterland. Meer over de aankomst van het toestel is HIER terug te lezen.

D-EHKY Bölkow Bo.207

De D-EHKY is nu weer helemaal operationeel. En wat mooi is, Polly Grey is terug!  Deze grijze roodstaart papegaai stond ook op het vorige toestel van de eigenaar. Het is de mascotte van het 322 squadron van de Koninklijke Luchtmacht en die was voorheen te zien in de staart van de PH-PLP Vans RV-7. Die kist is verkocht. Nu is de vogel overgestapt op de romp van de Bölkow. Zo blijft de voorliefde van deze oud luchtmachtvlieger voor zijn vroegere squadron duidelijk zichtbaar.

Poly Grey in de staart van de PH-PLP Vans RV-7 (Lelystad, 5 maart 2016)
Polly Grey staat nu op de romp van de D-EHKY Bölkow Bo.207

Op 17 november 2021 werd nog een motortest gedaan bij Sierra1. Daarvoor was enige tijdelijke bedrading van de motor naar de cockpit aangebracht. Inmiddels heeft het toestel op 23 november 2021 weer gevlogen. De eerste bladzijde in een nieuw hoofdstuk van het logboek van deze mooie klassieker!

Een paar tijdelijke draadjes uit de cockpit van de D-EHKY Bölkow Bo.207 voor de motortest

 

Geef een reactie