Pilatus met vluchtelingenstatus

PH-DVK Pilatus PC-24

Lelystad Airport, 29 november 2021 – De eigenaren van de PH-DVK Pilatus PC-24 hebben eieren voor hun geld gekozen, ze zijn met hun bizjet gevlucht! Rotterdam – The Hague Airport is van 29 november tot en met 5 december 2021 gesloten vanwege werkzaamheden aan (voornamelijk) de taxibanen. Alleen de traumahelikopter en de heli’s van de politie kunnen gebruikmaken van het vliegveld. Voor alle andere toestellen is het Rotterdamse veld gesloten.

PH-DVK Pilatus PC-24

Om toch de mogelijkheid te hebben om in de week van de reparaties te kunnen vliegen, is de PH-DVK zondagmorgen 28 november overgevlogen naar Lelystad Airport. De PC-24 van DHG Bontrup Aviation stond vandaag in een lekker najaarszonnetje geparkeerd op het Delta platform.

De naam DHG Bontrup staat tegenwoordig op het toestel bij de deur

Oude bekende

De PH-DVK (c/n 197) is voor Lelystad Airport geen onbekende. Op 14 januari 2021 kwam dit toestel fabrieksnieuw en spierwit als HB-VSN naar de spuithal van Satys gevlogen.

De PH-DVK Pilatus PC-24 in de spuithal van Satys (Lelystad, 4 februari 2021)

Daar kreeg de PC-24 zijn nieuwe identiteit PH-DVK en zijn groene kleurenschema dat in hoge mate gekopieerd was van de HB-VLX, ook een PC-24. Verschillen zijn het “Zorro-masker” rond de cockpitramen en een vliegende kraai in plaats van een roofvogel in de staart.

De HB-VLX Pilatus PC-24 (c/n 108) stond model voor het kleurenschema van de PH-DVK
Het opvallendste verschil met de HB-VLX is het “Zorro-masker” rond de cockpitraman
“De vliegende kraai” in de staart

Economische motieven

De komst van de PH-DVK naar de Flevopolder lijkt hoofdzakelijk op economische gronden gebaseerd te zijn. En een economische vluchtelingenstatus is doorgaans geen reden voor het verkrijgen van een permanente verblijfsvergunning. We schatten dan ook in dat de PH-DVK over een week weer “uitgezet” wordt richting het Rijnmondgebied. Tot die tijd blijft het toestel – afgezien van mogelijk één of meerdere uitstapjes – achter de hekken van het opvangcentrum op Lelystad Airport.

De PH-DVK Pilatus PC-24 achter de hekken van het opvangcentrum

Geef een reactie