EAA heeft kwart miljoen leden

EAA heeft 250.000 leden

Oshkosh, 2 december 2021 – Het ledental van de Experimental Aircraft Association (EAA) is de 250.000 gepasseerd. Deze vereniging uit de Verenigde Staten, die zich toespitst op de general aviation, bestaat sinds 1953 en is indertijd opgericht door Paul Poberezny. Het doel van de EAA is al jaren om iedereen de kans te bieden te genieten van luchtvaart in de meest brede zin van het woord.

Snoepwinkel

Inmiddels is de EAA een begrip. In Oshkosh in Wisconsin heeft de EAA een prachtig museum met een collectie bijzondere vliegtuigen. Ook kent de EAA het “Young Eagles” programma. Daarbij krijgt de jeugd de kans om gratis kennis te maken met de luchtvaart.

Oshkosh arch tijdens de EAA AirVentrue

En nog bekender is de EAA van de jaarlijkse AirVenture. Dit is sinds jaar en dag ’s werelds grootste luchtvaarthappening. In de zomer komen er dan op de regionale luchthaven van Oshkosh gedurende een week meer dan 600.000 bezoekers bijeen en zijn er meer dan 10.000(!) vliegtuigen te zien. Een snoepwinkel voor iedere rechtgeaarde luchtvaartenthousiast.

Meer dan 10.000 vliegtuigen in een week!

Dromen realiseren

Opvallend in de groei van 25% in leden de afgelopen vijf jaar. Vooral tijdens de coronapandemie zijn meer mensen hun droom gaan verwezenlijken door het nemen van vlieglessen of door te starten met het bouwen van een eigen vliegtuig. De EAA levert daarbij kundige support.

De EAA is er als je wel wat hulp bij de bouw van je vliegtuig kunt gebruiken…

Chapters

De EAA is opgedeeld in lokale Chapters. Ook in Europa zijn Chapters actief. Zo is de NVAV (Nederlandse Vereniging van Amateur Vliegtuigbouwers) ook lid van de EAA middels Chapter 664. Het bestuur van de EAA Chapter 664 is zelfstandig en kent overlap met dat van de NVAV.

De EAA verzorgt workshops voor het bouwen van je vliegtuig

Het aantal Life-time leden is eveneens flink toegenomen. Dit zijn leden die eenmalig voor de rest van hun leven het lidmaatschap in één keer betalen

Door de bomen het bos zien

Luchtvaart is tegenwoordig een complexe wereld geworden. Wet- en regelgeving is toegenomen, de techniek heeft zich flink ontwikkeld, allemaal terreinen waarin de EAA probeert voor hun leden de bomen in het bos zichtbaar te houden.

Happy member!

Uiteraard draagt AirOnline.nl de EAA een warm hart toe. Ons team is dan ook al jarenlang lid.

Geef een reactie