HB-VRF Pilatus PC-24 van Lakeside Aviation

De HB-VRF Pilatus PC-24 landt bij de Pilatusfabriek op Stans

Stans, 25 oktober 2021 – De HB-VRF is een Pilatus PC-24 die na aflevering in zijn geboorteland Zwitserland is blijven hangen. Het toestel heeft constructienummer 174 en werd op 17 februari 2020 ingeschreven op naam van Pilatus Flugzeugwerke. Na aflevering kwam het toestel op naam te staan van de chartermaatschappij Lakeside Aviation AG uit Pfäffikon. De HB-VRF is momenteel één van de zeven PC-24’s die in Zwitserland vliegen en die niet (tijdelijk) op naam staan van de fabriek.

HB-VRF Pilatus PC-24 (c/n 174)

Lakeside Aviation vloog voorheen met een Pilatus PC-12/47E. Dat was de HB-FVC met constructienummer 1002. De HB-FVC is inmiddels in december 2020 verkocht en vliegt nu als OH-BSL voor Fly7 Finland Oy. Indertijd hebben we hun PC-12 ook wel eens op Lelystad Airport mogen begroeten. Dat was op 20 augustus 2019.

De HB-FVC Pilatus PC-12/47E van Lakeside Aviation op Lelystad Airport (20 augustus 2019)

De thuisbasis van Lakeside Aviation is Mollis. Op de voormalige militaire veld staat de Pilatus is één van de nieuwe hangaars die hier gebouwd zijn. Zoals te zien is verblijft de kist daar in goed gezelschap van onder andere een imposante Gulstrem GV van Swiss ACM met kenmerk OE-IIS.

De HB-VRF Pilatus PC-24 in zijn hangaar op Mollis (4 september 2021)

In oktober 2021 bezocht de HB-VRF de Pilatus fabriek voor onderhoud. De kist werd na de landing op het zuidelijke platform geparkeerd bij de toren. Daarna verdween het toestel in de daar gevestigde onderhoudshangaar van Pilatus.

De HB-VRF Pilatus PC-24 op het platform bij de toren op Stans

Geef een reactie