OO-MDA Cessna R182 Skylane RG II tijdelijk te gast op Lelystad Airport

OO-MDA Cessna R182 Skylane RG II

Lelystad Airport, 8 december 2021 – De OO-MDA Cessna R182 Skylane RG II verblijft sinds 12 november 2021 op Lelystad Airport. Op die dag arriveerde deze Cessna met intrekbaar landingsgestel in de Flevopolder op een vlucht vanuit Genk Zwartberg (EBZW). Het toestel vindt tijdelijk onderdak in de hangaar van Diamond Flyers gelegen aan het Hotel-platform.

OO-MDA Cessna R182 Skylane RG II kort na aankomst op het Hotel-platform (12 november 2021)

De OO-MDA met constructienummer R18201057 stamt uit 1985. Het toestel heeft tot 19 november 1992 in de Verenigde Staten ingeschreven gestaan als N182MR. Daarna is de registratie OO-MDA toegekend.

OO-MDA Cessna R182 Skylane RG II

De R182 Skylane RG II is, samen met de TR182 Turbo Skylane RG II, de enige variant in de Cessna 182 familie met een intrekbaar landingsgestel. Deze versie is gebaseerd op de Cessna 182Q en werd in 1977 gecertificeerd. De R182 is uitgerust met een krachtige 235 pk (175 kW) Lycoming O-540-J3C5D motor. In de Verenigde Staten zijn 2.041 toestellen gebouwd. Bij Cessna in Reims nog eens 67. Deze laatste worden aangeduid als FR182 RG II.

De OO-MDA Cessna R182 Skylane RG II beschikt over een intrekbaar onderstel

De afgelopen maand heeft de OO-MDA diverse vluchten gemaakt. Een aantal daarvan werden als IFR-trainingsvlucht uitgevoerd. Als bestemming viel Groningen Airport Eelde het meeste in de prijzen. Vandaag maakte de kist zelfs twee vluchten.

OO-MDA Cessna R182 Skylane RG II

Klepje

Ongeacht of het nu een VFR- of een IFR-vlucht betreft, het verdient altijd de aanbeveling om na het controleren van het oliepeil het daarvoor bestemde klepje weer te sluiten èn vast te zetten. Dat laatste was vergeten. Het klepje stond nog open. We hebben niet kunnen constateren of dit tijdens de start nog zo was.

Het klepje om het oliepeil te controleren stond nog open

Benieuwd voor hoe lang het toestel in de herberg te Lelystad Airport geboekt heeft, voordat het weer “de Boer” op gaat. De OO-MDA is momenteel het tweede Belgisch geregistreerde toestel dat tijdelijk op Lelystad Airport verblijft. Ook de OO-VKB Beech A36 Bonanza 36 opereert tijdelijk vanaf Lelystad.

OO-MDA Cessna R182 Skylane RG II

Geef een reactie