Voor de mist uit

SP-AMR Cirrus SR22T GTS Xi

Lelystad Airport, 11 december 2021 – Even een paar highlights van deze dag de dat de revue laten passeren. Als eerste kwam er een leuke Poolse Cirrus op bezoek. Het ging om de SP-AMR, een Cirrus SR22T GTS Xi. De typeaanduiding bestaat uit een indrukwekkend aantal letters zodat een fervente Golf GTi fan er wel haast jaloers op moet worden!

SP-AMR Cirrus SR22T GTS Xi

Dit toestel stamt uit 2019 en heeft constructienummer 1886. Het toestel vloog korte tijd in de Verenigde Staten als N39AR alvorens per 29 april 2019 uitgeschreven te worden naar Polen.

SP-AMR Cirrus SR22T GTS Xi

De Cirrus heeft een kek kleurtje en ziet er fris uit! Het toestel was eerder deze dag gestart in Warschau en had op Lübeck in Duitsland een tussenstop gemaakt. De SP-AMR bleef voor een nachtstop staan.

SP-AMR Cirrus SR22T GTS Xi

Naast de SP-AMR stond de PH-MAF. Deze Cessna van MATC op Teuge was overvallen door opkomende mist vanuit het oosten. Daardoor kon het toestel niet op Teuge landen, maar moest uitwijken naar de Flevopolder. Het leek aanvankelijk zulk mooi vliegweer, maar dat was het in het oosten van het land dus zeker niet het geval!

PH-MAF Reims/Cessna F172N Skyhawk II

Vandaag zagen we ook voor het eerst de D-EJJV een lokale vlucht maken. De trotse eigenaar maakte met zijn instructeur een aerobatic vlucht richting de Noordoostpolder en het IJsselmeer ter hoogte van Lemmer.

D-EJJV Extra NG

Vervolgens werd de landing op Lelystad Airport weer ingezet. Daarbij raakte het staartwieltje heel gecontroleerd eerst de baan. Het duurde even voordat ook de hoofdwielen besloten toe te geven aan de zwaartekracht.

D-EJJV Extra NG landt eerst op zijn achterwiel

Er werd na de vlucht gelijk even getankt voor een volgende vlucht. Niet vandaag meer, dat lag niet in de planning en dat zou ook ruw verstoord worden door de opkomende mist die inmiddels het vliegveld aan het bereiken was. In korte tijd liepen de vliegcondities vanuit het oosten sterk terug.

De PH-VDH Diamond DA 62 stond bij Wings over Holland. Het toestel wilde graag naar Rotterdam – The Hague Airport en maakte haast om nog voor de naderende mist te vertrekken. Op verzoek van de piloot werd dan ook niet een standaard Bravo-departure gevraagd. Die zou namelijk onmiddellijk naar het mistgebied leiden. De PH-VDH mocht direct richting Rotterdam vertrekken.

PH-VDH Diamond DA 62 gaat op pad, de lucht op de achtergrond is al grijs van de naderende mist

Een gedachte over “Voor de mist uit

  1. Voor de volledigheid: Echt vlák voor de mist kwam de PH-SPZ nog uit Texel binnen, om al spoedig op het platform opgeslokt te worden door de grijze massa….. Gelukkig kwam er nog een gaatje en kon de Robin special-VFR toch nog terug naar zijn thuisbasis Rotterdam. Boven 200 voet was het prachtig weer en mooi om te zien hoe in het oosten een dekentje van wolken loom over de Veluwe lag.

Geef een reactie