Missing Man Formation door Wings over Holland

De Missing Man Formation nadert in de verte

Lelystad Airport, 20 december 2021 – Afgelopen week maakte Wings over Holland via de social media bekend dat hun zeer gewaardeerde vriend Hans Vos op maandag 13 december 2021 is overleden. Daarom verzorgden zij vandaag tijdens zijn uitvaartplechtigheid een Missing Man Formation.
Omdat de toegang bij het crematorium beperkt was, werd ook de locatie van Stadsboerderij Boerkok aan de Meerkoetenweg vlakbij Lelystad Airport ingeschakeld. Hier konden belangstellenden de uitvaart via een livestream bijwonen.

Missing Man Formation bij Stadsboerderij Boerkok

Met drie toestellen werd even voor het middaguur opgestegen en een formatie gevormd in de buurt van Zeewolde. Callsign was “Wings-formation1/2/3”. Exact om 12:15u kwam de formatie via de hangaar van Wings over Holland op geringe hoogte over de Stadsboerderij Boerkok gevlogen. Daar maakte één van de toestellen zich los van de formatie om richting hemel te vliegen. Een indrukwekkend eerbetoon.

De Fuji maakt zich los van de formatie

Voor de gelegenheid had de verkeersleiding van Lelystad Airport ervoor gezorgd dat het circuit leeg was en dat de toestellen onbelemmerd hun passage konden maken. Na de break landden de drie toestellen één voor één en taxieden terug naar hun hangaar bij Wings over Holland.

De Texan en Cessna vervolgen zonder hun rechter wingman de vlucht
Deelnemende toestellen
De deelnemende toestellen aan de Missing Man Formation waren:

  • PH-LFC Fuji FA-200-160 Aero Subaru
  • PH-LVH Reims/Cessna F172M Skyhawk
  • PH-TXN / 313 North American AT-6A Texan

De Cessna vloog links van de Texan, de Fuji rechts. De Cessna werd vanuit de rechter stoel gevlogen, zo kon de piloot goed zicht houden op de formatie. Tijdens de passage trok de Texan een gepast rookspoor. Daar zijn Texans goed in…

De PH-LVH komt terug bij Wings over Holland
Ook de Texan draait na de formatievlucht van de baan af
De piloten kijken voldaan terug op hun formatievlucht. Mission accomplished!

3 gedachten over “Missing Man Formation door Wings over Holland

Geef een reactie