PH-TAX Diamond DA 50 RG showt zijn nieuwe kleuren

PH-TAX Diamond DA 50 RG vliegt voor het eerst met het nieuwe kleurenschema

Lelystad Airport, 21 december 2021 – Op 9 december zijn de medewerkers van BS Reclame uit Lelystad begonnen met een bijzondere klus. Zij mochten de PH-TAX Diamond DA 50 RG (c/n 50.C.A.A.009) voorzien van een spectaculair uiterlijk. Dit toestel was op 29 oktober 2021 spiksplinternieuw, maar “tabula rasa” – als een onbeschreven blad, aangekomen op Lelystad Airport vanuit de fabriek op het Oostenrijkse vliegveld Wiener Neustadt.

Bij aflevering was de PH-TAX Diamond DA 50 RG nog geheel wit

De PH-TAX is geleverd door de Nederlandse Diamond dealer ‘Wings over Holland’. Zij waren het die in oktober 2020 als eerste Diamond dealer ter wereld de nieuw ontwikkelde DA 50 RG wist te verkopen. Die eerste bestelling heeft nu zijn finishing touch gekregen.

PH-TAX Diamond DA 50 RG
PH-TAX Diamond DA 50 RG

Ook in Oostenrijk weten ze de Diamond DA 50 RG heus wel fraai aan te kleden. Toch had de eigenaar Maurice Tax van de Coöperatie DA50 Flyers U.A. andere ideeën over het uiterlijk van het nieuwe vliegtuig. En dat hij daarin creatief zou zijn was wel te verwachten. Ook voor zijn vorige vliegtuig, de PH-RAB Diamond DA 40 Diamond TDI, had hij een aparte striping laten ontwerpen.

PH-TAX Diamond DA 50 RG

The making of

Nu heeft BS Reclame wel vaker vliegtuigen voorzien van wrapping, bestickering of belijning, maar de PH-TAX is toch wel even iets anders. Dit vliegtuig kent namelijk vele rondingen, hoeken en vlakken. En dan bestond het ontwerp ook nog eens uit een lijnenspel en driehoeken. Geen standaard verhaal dus!

Driehoeken en lijnen

Wat er op papier goed uitziet kan in praktijk nog wel eens voor verrassingen zorgen. Maar die uitdaging durfde het bedrijf wel aan! Ook al was het uiteindelijk een uitdaging die voor twee personen acht werkdagen in beslag zou nemen. De metamorfose vond plaats in de onderhoudshangaar bij Wings over Holland.

Het beoogde ontwerp voor de PH-TAX Diamond DA 50 RG

De basis van de klus vormde een goed schone ondergrond. Vandaar dat als eerste de PH-TAX ontdaan werd van alles wat er aan stickers op het toestel aanwezig was. Nou was dat niet veel, alleen de registratie en het Nederlandse vlaggetje. Daarna kon het passen en meten beginnen.

De PH-TAX wordt ontdaan van de tijdelijke registratie
Voordat het plakken kon beginnen moest het toestel helemaal “kaal” gemaakt worden
Alleen het Nederlandse vlaggetje moet er nog af

Als eerste werd de bovenkant van het motorcompartiment gedaan. Daarna was de rechterzijde aan de beurt. Centimetertje voor centimetertje werden de stickerdelen zorgvuldig aangebracht.

De bovenkant van het motorcompartiment is al beplakt
PH-TAX Diamond DA 50 RG
PH-TAX Diamond DA 50 RG
PH-TAX Diamond DA 50 RG

Daarna was de linkerkant aan de beurt. Ook hier: passen, meten, loshalen, verwarmen, föhnen, gladstrijken en zo meer.

PH-TAX Diamond DA 50 RG
PH-TAX Diamond DA 50 RG
PH-TAX Diamond DA 50 RG
PH-TAX Diamond DA 50 RG
PH-TAX Diamond DA 50 RG
Passen en meten bij de staart

En niet alleen de romp wordt voorzien van een rood-blauw uiterlijk. Ook voor de vleugels en de winglets was striping voorzien.

PH-TAX Diamond DA 50 RG
PH-TAX Diamond DA 50 RG

De aanduiding DA 50 Flyers werd voor èn achter op het toestel aangebracht. Als “puntje op de i” kwam de registratie er weer op.

PH-TAX Diamond DA 50 RG
PH-TAX Diamond DA 50 RG
PH-TAX Diamond DA 50 RG
De stickers met DA 50 Flyers

 

Ook het logo van Bright Spark, het bedrijf van Maurice Tax is op de Diamond verschenen. Dit logo was ook terug te vinden op het vorige toestel, de PH-RAB. Deze Diamond DA 40D Diamond Star TDI is inmiddels verkocht.

Het eindresultaat in de hangaar bij Wings over Holland

Vandaag mocht de PH-TAX voor het eerst in zijn nieuwe kleuren naar buiten. In een lekker winterzonnetje liet het toestel zich goed fotograferen. Later op de dag vertrok het de PH-TAX voor een lokale vlucht.

PH-TAX Diamond DA 50 RG klaar voor de toekomst

2 gedachten over “PH-TAX Diamond DA 50 RG showt zijn nieuwe kleuren

Geef een reactie