PH-DWZ is de nieuwste homebuilt op Lelystad Airport

PH-DWZ Vans RV-7A

Lelystad Airport, 21 december 2021 – De Vans RV-7A PH-DWZ hadden we nog niet eerder weten te fotograferen. Het toestel is namelijk al sinds 29 september 2021 ingeschreven met c/n 74425 en maakte op 19 oktober 2021 zijn ‘maiden flight’. Gelukkig zagen we het zelfgebouwde kistje op één van de spaarzame zonnige dagen van december 2021.

PH-DWZ Vans RV-7A

Dit toestel is de afgelopen jaren gebouwd op Lelystad Airport. Eerst in de hangaar van Prekas – het bedrijf van Michalis Prekatsunakis – rechts naast de verkeerstoren. Die hangaar is inmiddels gesloopt en de PH-DWZ is afgebouwd in één van de hangaarboxen aan het Foxtrot-platform. Daar is het bedrijf Prekas naar toe verhuisd. Prekas is gespecialiseerd in het ondersteunen van zelfbouwprojecten.

PH-DWZ Vans RV-7A

De PH-DWZ is gebouwd in de uitvoering met een neuswiel van de populaire Vans RV-7. De A in de typeaanduiding geeft daarbij aan dat er een neuswiel aan het toestel zit. Inmiddels zijn er al 1.891 RV7/7A’s luchtwaardig gemeld bij de Amerikaanse producent van de bouwpakketten. Het is daarmee één van de meest populaire ontwerpen van Richard VanGrunsven.

PH-DWZ Vans RV-7A

Deze Vans RV-7A is uitgerust met een Continental Titan IOX-370 motor. De krachtbron is speciaal voor de experimental-markt ontwikkeld en levert maximaal 195 pk (143 kW).
Het kleurenschema van de PH-DWZ is matgrijs met oranje. Hé, dat kennen we van nog een Vans op Lelystad Airport! Ook de Vans RV-12iS PH-IIX heeft in de basis deze kleuren aangemeten gekregen. Toch zijn er genoeg verschillen zodat verwarring niet zo snel zal voorkomen.

De PH-IIX Vans RV-12iS is ook matgrijs met oranje

2 gedachten over “PH-DWZ is de nieuwste homebuilt op Lelystad Airport

  1. Kist is erg netjes gebouwd!!👌🏻. Maar dat kan dan ook niet anders door de begeleiding van Michalis Prekatsunakis!! Door de jaren ervaring van begeleiden en bouwen heeft hij een scherp oog voor details!

  2. I have been following the building project from quite close by (my own plane PH-IAN is hangared with Prekas in Lelystad), and I can testify to the utmost professionalism and sense for safety and quality which I have witnessed throughout the whole building time. It is an impressive aircraft in both technical and aesthetic terms. I wish it many hours of joyful flying and always safe landings!

Geef een reactie