D-EKEZ Aeromere F.8L Falco III op Lelystad Airport

D-EKEZ Aeromere F.8L Falco III

Lelystad Airport, 16 januari 2022 – Vandaag was het redelijk goed vliegweer. Dat resulteerde in aardig wat vliegbewegingen op Lelystad Airport en zelfs een leuke bezoeker in de vorm van de D-EKEZ. Deze Aeromere F.8L Falco III kwam vanaf Hilversum voor een korte stop op Lelystad Airport. Daarbij werd ook nog even getankt.

D-EKEZ Aeromere F.8L Falco III in de landing op baan 23
Na de landing ging de Falco naar het Delta-platform
Op het platform werd de D-EKEZ opgewacht door de marshaller

Nadat het vluchtplan wat stroef tot stand was gekomen keerde de Falco halverwege de middag weer huiswaarts. Via een departure “direct to Hilversum” werd de CTR verlaten.

D-EKEZ Aeromere F.8L Falco III op weg naar de run-up area

De D-EKEZ hebben we in het verleden al eens uitgebreid besproken. In het artikel De valkeniers van Hilversum – Deel 7: D-EKEZ Aeromere F.8L Falco III is veel over de historie van het kistje terug te vinden.

De Falco staat warm te draaien voor de retourvlucht naar Hilversum
Topconditie
Fijn om te zien dat het kistje weer volledig operationeel en in topconditie is! Dit na de onfortuinlijke landing op Vliegveld Hilversum van 9 mei 2021. Op die dag wilde het neuswiel voor de landing niet uitklappen. Bij de geslaagde noodlanding raakte de kist gelukkig minimaal beschadigd.

De D-EKEZ na zijn onfortuinlijke landing op Hilversum op 9 mei 2021 (Foto: M. Valkering)

Het herstel is inmiddels vakkundig door Maintaine-a-Plane op Hilversum uitgevoerd. En zoals wel vaker bij een nadeel, ook hier een voordeel. De herstelwerkzaamheden maakten het mogelijk om het motorblok van de D-EKEZ Ferrari-rood te spuiten. Een toepasselijke kleur voor dit hart van de Falco, die ook wel “de vliegende Ferrari” wordt genoemd.

Het motorblok van de D-EKEZ is Ferrari-rood gespoten (Foto: M. Valkering)
D-EKEZ Aeromere F.8L Falco III op weg naar huis

Geef een reactie