Passing Apaches

De Q-26 en de Q-08 Boeing AH-64DN Apache – KLu

Lelystad Airport, 28 januari 2022 – Vandaag was het uitkijken geblazen naar een donker gekleurde helikopter. De nieuwe, zwarte, Airbus Helicopters H130 van HeliCentre met de registratie PH-WTN was immers in aantocht. In de loop van een middag meldden zich twee donkere heli’s zich in het circuit. Was het bij Airbus twee voor de prijs van één? Of was het iets anders?

De twee Apaches draaien naar baseleg

Het laatste was het geval. Een tweetal Boeing AH-64DN Apache gevechtshelikopters van de Koninklijke Luchtmacht waren in de buurt en vroegen of ze een low pass mochten maken over de startbaan. Het was rustig in het circuit en de verkeersleiding op de toren houdt doorgaans wel van dergelijke onverwachte intermezzo’s.

De Q-26 Boeing AH-64DN Apache vloog voorop…
….gevolgd door de Q-08 Boeing AH-64DN Apache

De betreffende helikopters warden de Q-08 en Q-26. Hun callsign was “Apache21” en Apache22”. Kort achterelkaar draaiden de toestellen van downwind via baseleg naar final. Met een rustig gangetje vlogen de Apaches in formatie over de baan om aan het einde op te trekken en een linker bocht in terzetten. Daarna werd koers gezet naar “Bravo” om de CTR te verlaten. Daarna vervolgden de kisten hun weg naar Gilze-Rijen.

Q-26 en Q-08 Boeing AH-64DN Apache – KLu

Geef een reactie