Zeusch Aviation rust derde vliegtuig uit met relay-antenne

PH-ZDZ Beech B200 Super King Air

Lelystad Airport, 10 februari 2022 – Vandaag werd een testvlucht gemaakt met de PH-ZDZ Beech B200 Super King Air van Zeusch Aviation. Deze kist was twee dagen hiervoor in de avond overgevlogen van de Franse luchthaven Chalons Vatry (LFOK) naar Lelystad Airport. Daar was de turboprop al op 14 oktober 2021 naar toe gevlogen. In de tussentijd is onder het toestel een relay-antenne gemonteerd. Deze kan gebruikt worden voor het doorzenden van mediasignalen bij evenementen zoals wielerwedstrijden of marathons. De PH-ZDZ is inmiddels het derde toestel dat met deze functionaliteit is uitgerust. Eerder ontvingen als de PH-ZBZ en PH-ZGZ deze modificatie.

De nieuwe relay-antenne onder de PH-ZDZ Beech B200 Super King Air

De testvlucht werd onder IFR-condities boven de Noordoostpolder uitgevoerd op een respectabele hoogte van 24.000ft. Vervolgens werd richting Groningen gevlogen en vandaar werd de daling ingezet voor een korte stop op Teuge. Hier is Hangar One gevestigd, het onderhoudsbedrijf van de toestellen van Zeusch Aviation. Na ongeveer drie kwartier werd weer gestart richting Lelystad Airport.

PH-ZDZ Beech B200 Super King Air op short final na de korte vlucht vanaf Teuge

Meer modificaties

Tussen de aflevering van de PH-ZDZ op 17 maart 2021 en nu is niet alleen de relay-antenne gemonteerd. Ook heeft de PH-ZDZ een cockpit-upgrade gekregen en wingelts aan de vleugeltips. Deze zijn beiden voorzien van het logo van Zeusch Aviaton. Wat nog niet is aangepast is het opvallende kleurenschema. De rode kleur stamt nog uit de diensttijd van het toestel bij Air Greenland.

Bij aankomst op 17 maart 2021 had de PH-ZDZ nog geen winglets
De winglets zijn het afgelopen jaar gemonteerd

De vloot van Zeusch Aviation wordt als maar multifunctioneler. Over de zes toestellen hebben nu vier exemplaren een fotoluik, drie een relay-antenne en twee zijn geschikt als ambulancevliegtuig. Inmiddels beschikt Zeusch Aviation over de grootste en meest veelzijdig inzetbare vloot met Beech (Super) King Airs in Europa.

De PH-ZDZ Beech B200 Super King Air taxiet naar de hangaar met iets verschillend vermogen op de motoren

Vlootoverzicht

Registratie Type C/N Fotoluik Ambulance Relay-antenne Historie
PH-ZAZ Beech B200 Super King Air BB-1478 X X ex G-MEDZ, EC-JGB, D-IHAN, N8150N
PH-ZBZ Beech C90A King Air LJ-1164 X ex 2-ZEUZ, F-WTDE, N104AJ, ZS-MIL, N3079Z
PH-ZCZ Beech B200 Super King Air BB-1281 X ex N287RA, C-FAMB, N856TC, N281WJ, SE-LMA, PK-HPH, N30721
PH-ZDZ Beech B200 Super King Air BB-1675 X X ex OY-PCL, N2355Z
PH-ZEZ Beech B200 Super King Air BB-952 X ex N185XP, N1852B
PH-ZGZ Beech C90A King Air LJ-1236 X X ex 2-MAPZ, UP-K9001, UN-K9001, N905DR, OE-FMG, D-IPEL, N5598L

 

PH-ZDZ Beech B200 Super King Air

Geef een reactie