Aircraft On Ground

PH-SVZ Cessna 550 Citation II/SP

Teuge, 12 februari 2022 – De PH-SVZ Cessna 550 Citation II/SP van Slagboom en Peeters Luchtfotografie troffen we deze zaterdagmorgen bij de brandstofpomp van Teuge. De kist stond op het punt om een vlucht te gaan maken. Alleen bleek er een technisch mankement aan de linker motor te zijn. De Citation werd daarop stilgezet en er werd hulp gezocht.

PH-SVZ Cessna 550 Citation II/SP op het platform bij de pomp

Die hulp kwam vanaf Hangar One, het onderhoudsbedrijf van de toestellen van Slagboom en Peeters. Gelukkig was men op zaterdag bereikbaar om naar een “AOG” (Aircraft On Ground) te komen kijken.

Samen met de monteur van Hangar One werd de linker motor geïnspecteerd

De “motorkap” ging open en gezamenlijk werd de haperende krachtbron geïnspecteerd. Nog even werd er een poging gedaan om het toestel te starten, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. De kist moest voor nu aan de grond blijven.

De PH-SVZ Cessna 550 Citation II/SP werd uiteindelijk weer gestart

Niet veel later werden de motoren opnieuw gestart, ditmaal om op eigen gelegenheid naar de onderhoudshangaar van Hangar One te taxiën. Daar werd de “foto-bizjet” naar binnengereden. Na het weekend zal de reparatie ongetwijfeld in gang gezet zijn met als doel om de patiënt weer in de lucht te helpen.

PH-SVZ Cessna 550 Citation II/SP op weg nar Hanger One

Geef een reactie