PLAY, de IJslandse low cost player op Schiphol

TF-AEW Airbus A321-251N – PLAY

Schiphol, 19 februari 2022 – De IJslandse low cost carrier PLAY is nog een relatief jonge player in het veld. Met één Airbus A320neo en een drietal Airbus A321neo’s vliegt deze maatschappij tussen IJsland en diverse Europese steden. Het callsign van de toestellen is toepasselijk “Player”. Sinds 3 december 2021 doet PLAY Schiphol aan. Naast de bestemmingen in Europa vliegt PLAY op de Verenigde Staten en doet daarbij de steden Washington, New York en Boston aan.

Rood

De maatschappij kenmerkt zich door vliegtuigen die opvallend felrood gespoten zijn. Play is opgericht door twee oud bestuurders van de – eveneens IJslandse – failliet gegane prijsveger WOW Air. PLAY biedt concurrentie aan IJslandair en Transavia die eveneens de route tussen Reykjavik en Schiphol bedienen. Op dit moment vliegt PLAY op woensdag en zaterdag naar Schiphol.

TF-AEW Airbus A321-251N – PLAY

Deze zaterdag hing de TF-AEW voor de baan. Dit is een Airbus A321-251N (c/n 8008). Het toestel is gebouwd in 2018 en vliegt sinds 15 juni 2021 voor Play. De ex registraties waren N880AE (AerCap), XA-JIL (Internet) en D-AYAL (testregistratie Airbus).

Geef een reactie