HA-ACA Beech C90B King Air verroert zich na lange tijd

HA-ACA Beech C90B King Air

Schiphol, 25 februari 2022 – De HA-ACA Beech C90B King Air was de afgelopen dagen weer eens op pad. Dit toestel was op 14 december 2021 vrij onopgemerkt op Lelystad Airport neergestreken. Dat was na een vlucht van Schiphol via Luxemburg en toen naar Lelystad. Die dag is deze kist in de hangaar van JetSupport aan het Hotel-platform verdwenen. Daarna was het een tijdje stil rond dit toestel.
Afgelopen woensdag, 23 februari 2022, is de HA-ACA rond 13:00 uur naar het Zwitserse veld Altenrhein (LSZR) gevlogen, nabij Sankt Gallen. Iets meer dan een uur later vertrok de Beech alweer en vloog richting Italië om vermoedelijk op Ancona (LIPY) te landen.

De gevlogen route van de HA-ACA op 23 februari via Altenrhein naar Italië

De dag daarop (24 februari 2022) werd in de avond de terugreis naar Nederland aanvaard. Ook nu weer via een korte tussenstop van 30 minuten op Altenrhein. Omdat het licht bovenin de toren van Lelystad Airport momenteel om 20:30u gedoofd wordt moest de HA-ACA op Schiphol landen. Dat was even na 20:30u. Vervolgens werd de kist op het platform van Schiphol-Oost  geparkeerd. Daar kregen we deze kist vandaag voor het eerst voor de lens.

De NOTAM met de openingstijd van Lelystad Airpot tot 19:30u UTC (= 20:30 u lokale tijd)

DE HA-ACA is een King Air die in 1993 is gebouwd. In februari 1993 ging deze King Air in de Verenigde Staten vliegen als N8227P. Aanvankelijk was er eerst sprake van dat de registratie D-IOMG gebruikt zou worden, maar dat is niet doorgegaan. Per 29 januari 1994 werd FVG-Flugzeugvermietungs GmbH eigenaar van de twin en zij lieten de registratie D-IHHE optekenen. Daarna werd de huidige Hongaarse registratie toegekend, dat was op 6 februari 2018.
Voorheen stond deze turboprop gestationeerd op Kiskunlacháza Airport (LHKK) nabij in Budapest. Deze kist heeft constructienummer LJ-1327 en heeft nog zo’n 3.300 vlieguren op de teller staan. In 2016 is deze King Air voorzien van een nieuw interieur en een vers verfje. Dit najaar stond het toestel onder ander via Planecheck te koop met een vraagprijs van € 849.000,00. Die advertentie is inmiddels niet meer beschikbaar en dat duidt naar ons idee op de verkoop van het toestel (in Nederland?).

2 gedachten over “HA-ACA Beech C90B King Air verroert zich na lange tijd

Geef een reactie