De metamorfose van de PH-LCN Ultravia Pelican PL

PH-LCN Ultravia Pelican PL

Lelystad Airport, 18 maart 2022 – De PH-LCN Ultravia Pelican PL, die sinds 29 januari 2022 op Lelystad Airport verblijft, heeft een metamorfose ondergaan. Na aankomst in de hangaar van de KLM Aeroclub zijn de kersverse eigenaren Vincent Rouvoet en Tjeerd Buruma aan de slag gegaan om het toestel naar hun wensen uit te rusten.

Zo zag de PH-LCN Ultravia Pelican PL er bij aankomst op 29 januari 2022 uit
PH-LCN Ultravia Pelican PL met zijn oude striping (29 januari 2022)

De oude striping werd verwijderd. De papegaaien “Pipo” en “Nelson” moesten het veld ruimen. Op de plek van de papegaaienkoppen is nu een klein heksje te vinden op een bezemsteel.

Op de neus nu een heksje op een bezemsteel

De registratie werd uit de staart verwijderd. De tip van de staart was rood, die is wit gemaakt. In het staartvlak is een gestileerd gezicht met een paar opmerkelijke kijkers gekomen.

De registratie is uit de staart verwijderd en de tip is wit gemaakt
Het nieuwe gezicht van de PH-LCN

De registratie “PH-LCN” is naar de romp verhuisd. Deze is uitgevoerd in mooie sierlijke letters met een schaduwrand. Daar houden we van! De registratie onder de vleugel is ongewijzigd gebleven.

De registratie staat nu met mooie schaduwletters op de romp
Onder de vleugel is de registratie niet gewijzigd

De blauwe vleugelstijlen werden grijs gespoten en aan de hoofdwielen kwamen een paar keurige rode schoentjes. Alles bij elkaar ziet de PH-LCN er zo een stuk frisser uit. De make-over is naar ons idee dan ook meer dan geslaagd!

PH-LCN Ultravia Pelican PL
PH-LCN Ultravia Pelican PL

Na aankomst op Lelystad Airport heeft de PH-LCN nog niet weer gevlogen. Dat zit er de komende dagen ook nog niet in. Aan het interieur wordt nog gewerkt. Vandaar dat we het op dit moment moeten doen met foto’s die we konden maken in de – relatief donkere – hangaar van de KLM Aeroclub waar de PH-LCN gestald staat.

PH-LCN Ultravia Pelican PL

Geef een reactie