In de wachtkamer

LX-LMS Dassault Falcon 7X

Lelystad Airport, 24 en 25 maart 2022 – Even voor vijf uur in de middag van 24 maart 2022 landde op Lelystad Airport de LX-LMS. Dit is een dikke Dassault Falcon 7X met constructienummer 278 en als bouwjaar 2016.

LX-LMS Dassault Falcon 7X

De Falcon kwam aangevlogen vanaf het Belgische vliegveld Kortrijk-Wevelgem (EBKT). Na de vlucht werd de kist pal aan het hek op het Dalta-apron geparkeerd. Perfect voor een paar plaatjes.

Overspuiten

De reden van het bezoek is dat de eigenaar kennelijk wenst dat het toestel opnieuw gespoten gaat worden. De vliegtuigspuiters van Satys mogen die klus gaan klaren. Alleen moet de LX-LMS nog even in de wachtkamer, want de huidige patiënt is nog niet klaar. Dat is de T7-BCH Bombardier CL-600-2B16 Challenger 605 die op 8 maart 2022 naar binnen werd geschoven. Over een paar dagen is dat toestel klaar en kan de wisseling van de wacht plaatsvinden. Tot die tijd moet de LX-LMS even op zijn beurt wachten.

LX-LMS Dassault Falcon 7X

Deze Falcon 7X ging in 2016 vliegen met de testregistratie F-WWUB. Op 15 december 2017 werd het Amerikaanse kenmerk N421HU toegekend en kwam de kist op naam te staan van TVPX Aircraft Solutions Inc. Trustee gevestigd in North Salt Lake, Utah. In september 2018 werd het toestel voorzien van een andere registratie, namelijk N622YM.

LX-LMS Dassault Falcon 7X
LX-LMS Dassault Falcon 7X

Sinds december 2021 vliegt deze grote bizjet als LX-LMS. De houder van de Falcon is de Flying Group geworden en het toestel lijkt Kortrijk-Wevelgem als thuisbasis te hebben gekregen. Dat wil overigens niet zeggen dat zij de eigenaar zijn. De afgelopen maanden heeft de LX-LSM spaarzaam gevlogen. Er werden onder andere een paar vluchten naar het Caribisch gebied gemaakt en naar Zuid-Amerika.
In België vloog tot december 2021 de OO-LMS. Dat was een Dassault Falcon 900LX (c/n 285). We verwachten dan ook eigenlijk dat de LX-LMS de opvolger van de OO-LMS is.

We hebben de LX-LMS op de dag van aankomst bij het ondergaan van de zon nog even gefotografeerd. Dat hebben we de volgende dag met volle zon nog een keertje overgedaan.

LX-LMS Dassault Falcon 7X

Een gedachte over “In de wachtkamer

  1. LX-LMS is inderdaad de vervanger van de OO-LMS – toestel wordt voor de Kortrijkse eigenaar geopereerd door Flying Group – dat verklaard de Luxemburgse registratie

Geef een reactie