Als een koning naar Kingsland

PH-HCE Robinson R66 Rurbine

Lelystad Airport, 27 april 2022 – Op deze Koningsdag waren er voor het eerst sinds twee jaar weer tal van evenementen in ons land georganiseerd ter gelegenheid van Koningsdag. Zo werden er diverse muziekfestivals gehouden, onder andere Kingsland in Amsterdam, Groningen en Rotterdam.

PH-HCE Robinson R66 Rurbine

Bij HeliCentre op Lelystad Airport was men druk om deze Koningsdag diverse helivluchten boven ons land uit te voeren. Voor één daarvan was een helikopter voorzien van speciale stickers. De PH-HCE Robinson R66 Turbine had groot “Kingsland” op de romp staan. Hiermee kon als een koning tussen de Kingsland locaties gevlogen worden. Andere helikopters die door HeliCentre vandaag werden ingezet waren de PH-WTN, PH-HCH, PH-UNN, PH-RIW en OO-HWM.

PH-HCE Robinson R66 Rurbine

De stickers op de PH-HCE waren voor de gelegenheid verzorgd door Jabe Reclame uit Tubbergen. Zij hebben al eerder werk voor HeliCentre geleverd.

PH-HCE Robinson R66 Rurbine

In de line-up van Kingsland stonden artiesten die op alle drie de locaties zouden optreden. Die kun je niet allemaal met de bus of trein laten reizen… Aan het begin van de middag vertrok de PH-HCE richting het Zuiderpark, de Rotterdamse locatie van Kingsland. Vanaf daar werd vervolgens doorgevlogen naar de RAI in Amsterdam. Hier was in en rond de RAI de Amsterdamse editie van het muziekevenement. Daar eenmaal aangekomen werd een paar keer heen en weer gependeld tussen het nabijgelegen Ouderkerk aan den Amstel en de RAI. Tenslotte werd nog koers gezet naar de derde locatie van Kingsland; Stadspark Drafbaan in Groningen.

PH-HCE Robinson R66 Rurbine op weg naar Kingsland in Rotterdam

Geef een reactie