PH-RIW Robinson R44 Raven II van HeliCentre is weer als nieuw

De PH-RIW Robinson R44 Raven II in zijn nieuwe kledij

Lelystad Airport, 30 april 2022 – Sinds 23 april 2022 beschikt HeliCentre weer over de PH-RIW Robinson R44 Raven II (c/n 12583). Deze helikopter is ruim twee jaar(!) aan de grond gebleven. Het toestel was op 9 januari 2020 vliegend naar Kortrijk-Wevelgem gegaan voor een grote twaalfjaarsrevisie bij het bedrijf Air Technology Belgium. Iedere twaalf jaar moet een helikopter helemaal uit elkaar gehaald worden voor inspectie. De PH-RIW stamt uit 2008. Tel daar twaalf jaar bij op, dan kom je inderdaad uit in 2020.

Zo zag de PH-RIW Robinson R44 Raven II er voorheen uit (Lelystad, 30 maart 2018)

Het heeft even geduurd, maar de helikopter is nu weer als nieuw. De binnenzijde is vernieuwd en ook is de buitenkant opnieuw gespoten. Het toestel is nog steeds zwart, maar de goudkleurige striping is verdwenen. De PH-RIW past nu helemaal bij de trend van HeliCentre om geheel zwarte helikopters in de vloot te nemen. De PH-WTG, PH-HCH, PH-HCJ en PH-WTN gingen deze Robinson voor. Ze zijn allemaal zwart of bijna zwart zoals hieronder te zien is.

Op 21 april 2022 maakte de PH-RIW lokaal in België een eerste testvlucht na het grote onderhoud dat 833 dagen had geduurd. Twee dagen later kon het toestel terug naar de thuisbasis Lelystad Airport. Dat was mooi op tijd zodat HeliCentre met deze opgekapte heli rondvluchten boven de bollenvelden bij Creil in de Noordoospolder kon verzorgen. Collegafotograaf Richard Poeser was in de gelegenheid om daar op 24 april 2022 onderstaande sfeerfoto te maken van de PH-RIW.

Prachtige sfeerfoto van de PH-RIW boven de tulpen bij Creil (Foto: Richard Poeser)

Ook tijdens Koningsdag mocht de PH-RIW aan de bak. Toen om muzikanten tussen verschillende Koningsdagfestivals, verspreid over ons land, te vervoeren.

Geef een reactie