Leaseweb Extra’s met extra’s

PH-ZWS + PH-ZWZ Extra EA 300/LT

Teuge en Lelystad Airport, 14 mei 2022 – De twee Leaseweb Extra EA 300/LT’s (PH-ZWS en PH-ZWZ) zijn kortgeleden uitgerust met een paar extra’s. We troffen beide kisten op Teuge. Daar hadden de toestellen overnacht vanwege een demonstratie de dag hiervoor. Bij het ontwaken van de kisten en van hun bemanning zagen we de aanpassingen aan de twee Extra’s.

25 jaar

Het bedrijf dat deze twee Extra’s sponsort bestaat dit jaar 25 jaar. In 1997 begon Leaseweb met haar diensten als hosting provider. Inmiddels is Leaseweb een belangrijke internationale speler op het IT-vlak geworden. Het 25-jarig jubileum van dit succesvolle bedrijf werd op 12 mei 2022 gevierd. Daarbij is de PH-ZWZ voorzien van het speciale jubileumlogo in de staart. De PH-ZWS moet dit nog krijgen.

De PH-ZWZ Extra EA 300/LT met het jubileumlogo in de staart

Aerobatic sights

Een ander extraatje wat beide toestellen hebben gekregen zijn beschermhoezen voor de aerobatic sights aan de vleugeluiteinden. Dit zijn metalen indicatoren aan de vleugeltips van de toestellen om te bepalen onder welke hoek er gevlogen wordt. Door opzij te kijken kan de piloot tijdens een aerobatic manoeuvre zien of hij bijvoorbeeld level, loodrecht omhoog of precies onder een hoek van 45 graden vliegt.

PH-ZWS Extra EA 300/LT met de speciale aerobatic sight cover
En ook de PH-ZWZ Extra EA 300/LT heeft twee van deze handgemaakte covers gekregen

Deze fragiele onderdelen zijn kwetsbaar. Vooral op de grond kan hier gemakkelijk tegenaan stoten of met het inparkeren in een hangaar is een beschadiging hieraan zo gemaakt. Vandaar dat er met een stukje noeste huisvlijt een viertal custom made hoezen zijn vervaardigd. Op iedere set hoezen staat de registratie van het bijbehorende toestel en een teamnummer (PH-ZWS – 1 en PH-ZWZ – 2).

PH-ZWS + PH-ZWZ Extra EA 300/LT

In de middag keerde de beide Extra’s achter elkaar terug naar hun thuisbasis Lelystad Airport. Daar mocht de PH-ZWZ later nog weer aanschuiven aan de festiviteiten die deze dag in de Friendship Hangaar van Zeusch Aviation op Lelystad Airport plaatsvonden.

PH-ZWS Extra EA 300/LT in de start op Teuge
Als tweede vertrok de PH-ZWZ Extra EA 300/LT op Teuge
De PH-ZWZ Extra EA 300/LT arriveert op Lelystad bij de Friendship Hangaar
De PH-ZWZ Extra EA 300/LT werd voor de deur van de Friendship hangaar geparkeerd

Geef een reactie