D-ISAR Raytheon 390 Premier IA doet een weekendje Lelystad Airport

 

D-ISAR Raytheon 390 Premier IA

Lelystad Airport, 13 mei 2022 – De Raytheon 390 Premier IA die we op Lelystad Airport deze vrijdagmiddag zagen landen kwam vanuit Zurich (LSZH). Deze D-ISAR wordt gevlogen door Swiss Global Jet. Deze chartermaatschappij bestaat dit jaar twintig jaar en heeft volgens hun website een vloot bestaande uit een Cessna Citation XLS+ (OE-GDS), een Bombardier Callenger 300 (D-BEAM) en een Dassault Falcon 900LX, naast uiteraard deze D-ISAR.

D-ISAR Raytheon 390 Premier IA “touchdown”

Voorheen was de D-ISAR onderdeel van de vloot van Exxaero. Tot begin vorig jaar vloog de D-ISAR in een wit/ groen kleurenschema. Tegenwoordig is dit wit met een beige/grijs streepje.

De D-ISAR Raytheon 390 Premier IA in zijn oude kleurtjes (Schiphol, 11 juli 2019)

Na de landing op Lelystad Airport had de havendienst het idee om de kist voor de toren op het Delta-platform te parkeren. De inzittenden van de bizjet wilden echter graag parkeren bij de Friendship-hangaar op het Foxtrot-platform. Ook goed, en dus reed de Follow-Me voor de D-ISAR uit naar zijn beoogde parkeerplek.

D-ISAR Raytheon 390 Premier IA op weg naar het Delta-apron
De D-ISAR Raytheon 390 Premier IA wordt voor de toren geparkeerd door de marshaller
Alleen wilde de inzittenden van de D-ISAR Raytheon 390 Premier IA graag naar het Foxtrot-platform

De D-ISAR stamt uit 2006 en heeft als constructienummer RB-148. Voordat het toestel in februari 2006 naar Duitsland ging stond er nog een maandje N6148Z op het toestel. In totaal zijn er 292 van dergelijke toestellen gebouwd tussen 2001 en 2012.

D-ISAR Raytheon 390 Premier IA

Na een verblijf van twee nachten vertrok de D-ISAR op zondag weer richting Zurich. Dit model bizjet komen we niet erg vaak tegen. Daarom was dit een alleraardigste bezoeker voor Lelytad Airport.

De D-ISAR Raytheon 390 Premier IA op zijn parkeerplaats voor de daaropvolgende twee dagen

Geef een reactie