De Airbus Helicopters H130 in de Aston Martin Edition

D-HVIP Airbus Helicopters H130 Aston Martin Edition

Genève, 24 mei 2022 – Op de beursvloer van EBACE (European Business Aviation Convention & Exhibition) was dit jaar een speciale uitvoering van de Airbus Helicopters H130 te vinden. Het ging om de D-HVIP, een Airbus Helicopters H130 in de Aston Martin Edition. Formeel is het een EC 130 T2. Dit omdat het model voortborduurt op het EASA-typecertificaat van de Eurocopter EC 130.

D-HVIP Airbus Helicopters H130 Aston Martin Edition

Deze heli draagt constructienummer 8947 en het toestel is in februari 2021 gebouwd. Van 4 maart 2021 tot 21 juli 2021 was dit korte tijd de G-CLXS op naam van Airbus Helicopters.

Het typeplaatje van de D-HVIP Airbus Helicopters H130 Aston Martin Edition

Partnerschap

Op 3 januari 2020 kondigde de Britse autofabrikant Aston Martin Lagonda en Airbus Corporate Helicopters (ACH) hoog in de Franse Alpen in Courchevel tijdens een exclusief evenement hun unieke samenwerking aan. Men had het in- en exterieur van de H130 helikopter voorzien van een herkenbare Aston Martin “touch”. Ieder toestel is bovendien voorzien van een genummerde plaquette met desgewenst de naam van de eigenaar erin gegraveerd.

D-HVIP Airbus Helicopters H130 Aston Martin Edition
D-HVIP Airbus Helicopters H130 Aston Martin Edition

Er werd vanaf het eerste kwartaal in 2020 een zeer beperkte oplage van vijftien toestellen op de markt gebracht. Nu, goed twee jaar later, zijn veertien van de vijftien toestellen verkocht. De heli’s hebben hun weg gevonden binnen Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Nieuw-Zeeland en Zuidoost-Azië.

D-HVIP Airbus Helicopters H130 Aston Martin Edition

De succesvolle verkopen hebben ertoe geleid dat het partnerschap voortgezet wordt en dat er nog een serie van vijftien H130’s in de Aston Martin uitvoering beschikbaar komt. Niet goedkoop, per stuk kost deze speciale H130 al gauw zo’n € 3,3 miljoen.

D-HVIP Airbus Helicopters H130 Aston Martin Edition

Lekker setje

De D-HVIP op de stand van Airbus Helicopters werd geflankeerd door een Aston Martin DBS Superleggra. Beide voertuigen waren in stemmig zwart goed op elkaar afgestemd en vormden een lekker setje. Geen straf om hiermee te moeten/mogen reizen!

D-HVIP Airbus Helicopters H130 Aston Martin Edition met daarnaast een Aston Martin DBS Superleggra

Speciaal in- en exterieur

Aan boord van de zeven persoons D-HVIP is een beige lederen interieur te vinden dat speciaal bij Aston Martin in Engeland is vervaardigd. Deze kleurstelling wordt Oxford Tan genoemd. De koper kan desgewenst ook nog kiezen voor kleurstellingen Pure Black, Cormorant en Ivory.

De Airbus Helicopters H130 Aston Martin Edition met onder andere speciale lederen tassen achter de voorstoelen
Oxford Tan interieur met Aston Martin logo’s op de hoofdsteunen

Aan de buitenkant is de H130 Aston Martin Edtion voorzien van een speciaal kleurenschema. Aan de kant van de lucht is het Skyfall Silver dat de cabine “overspoelt”. De onderkant is Jet Black en weerspiegelt de aarde. Daar tussenin kan de klant kiezen voor Stirling Green, Xenon Grey of Arizona en Ultramarine Black.

Voor een overzicht van de lakjes, lapjes en stikseltjes was er een paneel uitgestald waarop alle mogelijkheden zichtbaar waren. Gemak dient de mens nietwaar!?

D-HVIP Airbus Helicopters H130 Aston Martin Edition

Geef een reactie