Een leuke Tsjech is nooit weg!

OK-TKJ Pilatus PC-12/47E NGX

Lelystad Airport, 3 juni 2022 – Al vroeg in de ochtend arriveerde op Lelystad Airport een vrij nieuwe Pilatus PC-12/47E NGX. Dit was de OK-TRJ met constructienummer 2139. Een leuke Tsjech! Het toestel kwam uit Hradec Králové (LKHK) in het noorden van de Tsjechische Republiek.

OK-TKJ Pilatus PC-12/47E NGX

Deze PC-12 is een exemplaar van de nieuwste generatie (NGX) van dit Zwitserse succesnummer. De kist is in november 2021 afgeleverd. Van 30 september 2021 tot 12 november vloog dit toestel in Zwitserland tijdens de testvluchten bij Pilatus als HB-FRK(22). Daarna was deze turboprop gereed voor aflevering naar Tsjechië. Per 17 november 2021 werd het toestel geregistreerd als OK-TKJ en een dag later, 18 november 2021, vond de aflevering plaats vanaf Stans in Zwitserland. De aflevervlucht liep via Frankfurt naar Praag.

Hetzelfde toestel, hier nog met zijn testregistratie HB-FRK (Stans, 19 oktober 2021)

Montáže Brož

De kist wordt sindsdien gevlogen door Alpha Aviation s.r.o. uit Praag. De eigenaar van de OK-TKJ is Montáže Brož s.r.o. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in geautomatiseerde magazijnsystemen. Een van hun referenties in Nederland is Albert Heijn. Hier heeft Montáže Brož in 2017 een nieuw gemechaniseerde distributiecentrum in Zaandam voorzien van een enorme inrichting van geautomatiseerde stellingen.

OK-TKJ Pilatus PC-12/47E NGX

De OK-TKJ kwam binnen via een ruim rechterhand circuit op baan 05. De wind stond mooi op de baan en dat zorgde voor een rustige landing. Vervolgens werd de Pilatus naar het Delta-apron geleid en kwam pal naast het hek tot stilstand.

OK-TKJ Pilatus PC-12/47E NGX
OK-TKJ Pilatus PC-12/47E NGX

Tegen kwart over drie vertrok de OK-TKJ weer huiswaarts. Werd de heenvlucht in iets meer dan twee uur afgelegd, terug ging het een kwartiertje sneller.

Een gedachte over “Een leuke Tsjech is nooit weg!

Geef een reactie