Flexjet Embraer Legacy 500 doet Lelystad Airport aan

9H-XFX Embraer EMB-550 Legacy 500

Lelystad Airport, 14 juni 2022 – In mooi avondlicht landde er rond 19:30u nog een fraaie bizjet op Lelystad Airport. Het was de 9H-XFX Embraer EMB-550 Legacy 500 van de Maltese vestiging van Flexjet. Deze charterclub is oorspronkelijk ontstaan in de Verenigde Staten en heeft tegenwoordig ook tak in Engeland en op Malta.

9H-XFX Embraer EMB-550 Legacy 500

De toestellen van Flexjet hebben allen hetzelfde kleurenschema. Bij de aankomst van de 9H-XFX is mooi te zien dat een deel van de stiping van kleur verandert als je er onder een ander hoek naar kijkt. Van voren is de striping oranje. Van opzij en van achteren kleuren deze lijnen donkerrood.

9H-XFX Embraer EMB-550 Legacy 500

De 9H-XFX was met recht een flex-jet te noemen vandaag, het toestel vloog alle kanten op! De dag begon op Farnborough in Engeland. Als eerste steeg de Embraer op naar Le Bourget bij Parijs. Vanaf daar werd koers gezet richting Nantes. Hiervandaan werd weer naar Farnborough gevlogen om vervolgens in iets meer dan een uur naar Lelystad Airport te vliegen. Na een korte stop werd hierna London City Airport, in hartje Londen, de bestemming.

De gevlogen routes van de 9H-XFX deze dag

De 9H-XFX is gebouwd in 2015 en draagt constructienummer 55000027. Het toestel heeft in Brazilië de testregistratie PR-LHX gehad. Daarna ging deze Legacy voor Flexjet in de Verenigde Staten aan de slag als N401FX. Op 29 oktober 2020 kwam het toestel over naar Engeland als G-FXFX. Na ongeveer anderhalf jaar ging de Embraer per 26 april 2022 over naar het Maltese luchtvaartregister als 9H-XFX.

9H-XFX Embraer EMB-550 Legacy 500

Geef een reactie