D-CADA Bombardier Learjet 60XR geel gespoten

D-CADA Bombardier Learjet 60XR

Lelystad Airport, 15 juni 2022 – De werkzaamheden aan de D-CADA, die sinds 16 mei 2022 in de spuithal van Satys op Lelystad Airport stond, waren al een paar dagen gereed. Vandaag werd het toestel opgehaald door zijn eigenaar, de Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC). Deze grootste autoclub in Duitsland beschikt over een afdeling genaamd ADAC Ambulanz-Service. Hierbij worden medische hulpdiensten vervoert en patiënten gerepatrieerd. De toestellen van de ADAC zijn 24 uur per dag inzetbaar en dat gedurende alle dagen van het jaar. In geval van een noodsituatie kan een toestel binnen twee uur onderweg zijn.

ADAC – Allgemeiner Deutscher Automobil-Club

De vliegactiviteiten binnen de ADAC worden verzorgd door het bedrijf Aero-Dienst uit Nürnberg. Dat was ook de bestemming van het toestel vandaag.

De D-CADA Bombardier Learjet 60XR wordt naar het Delta-apron gebracht

Aangezien de huiskleur van de ADAC geel is werd de D-CADA, net als alle ADAC-voertuigen, helemaal geel gespoten. Bij aankomst droeg het toestel nog een net grijs “business suit”, maar dat is nu verruild door functionele gele “werkkleding”. Al eerder is er een medisch interieur in het toestel gebouwd dus de Learjet is nu helemaal klaar om ingezet te gaan worden.

In stemmig grijs arriveerde de D-CADA Bombardier Learjet 60XR op 16 mei 2022

De D-CADA werd uit de spuithal naar het Delta-apron gebracht. Rond het middaguur stond het vertrek naar Nürnberg op het programma. En bij Satys, daar is men klaar voor de volgende logee!

D-CADA Bombardier Learjet 60XR
D-CADA Bombardier Learjet 60XR

Geef een reactie