DutchWingCraft brengt I-GTRE Robinson R44 Clipper II naar Lelystad Airport

I-GTRE Robinson R44 Clipper II

Lelystad Airport, 25 juni 2022 – Na een ferry vlucht van zes uur landde op zaterdagmiddag 25 juni 2022 de I-GTRE voor het eerst op Lelystad Airport. Deze Robinson R44 Clipper II wordt gevlogen door DutchWingCraft. Dit is een opleider op gebied van helikoptervliegen. Met hun PPL-H opleiding bezorgen zij hun studenten zowel een EASA-licentie (PPL-H) als ook een Amerikaanse FAA-licentie (PPL-H). Dit onder het motto: “Pay for ONE training… get TWO licenses!” De theorielessen worden verzorgd in samenwerking met het op Lelystad Airport gevestigde BlueBird Flight Training.

I-GTRE Robinson R44 Clipper II

Het bouwjaar van dit toestel is 2007 en het constructienummer is 11804. Het model is een R44 Clipper II. Korte tijd heeft deze heli in de Verenigde Staten gevlogen als N3030N. Op 28 juni 2007 werd het toestel uitgeschreven en per 21 september 2007 overgezet naar het Italiaanse luchtvaartregister als I-GTRE. De Robinson kwam op naam van Ariane Helicopter Services te staan op Sondrio Caiolo (LILO), ten noorden van Milaan.

I-GTRE Robinson R44 Clipper II

De I-GTRE werd vorig jaar te koop aangeboden door Eurotech Helicopter Services. Het toestel had op dat moment 970 vlieguren en moest al sinds juni 2019 een grondige 12-jaars inspectie ondergaan. Deze is inmiddels afgerond. De I-GTRE heeft nieuwe hoofd- en staartrotorbladen gekregen en de motor is aan een revisie onderworpen. De Robinson vliegt nu weer na een paar jaar stilstand en kan er weer even tegenaan.

I-GTRE Robinson R44 Clipper II
I-GTRE Robinson R44 Clipper II

Ferry flight

De aflevervlucht van de I-GTRE begon op Sondrio Caiolo. De eerste stop werd aan de andere kant van de Alpen gemaakt op het Duitse vliegveld bij Freiburg (EDTF). Een tweede tankstop werd gemaakt op Altena-Hegenscheid (EDKD). Tegen 15:30u werd de landing op Lelystad Airport ingezet.

I-GTRE Robinson R44 Clipper II

Na de landing ging de heli naar de hangaar van Air Waterland aan het Hotel-platform. Daar zal deze Italiaanse Robinson voorlopig onderdak vinden. In Nederland zal deze R44 vooralsnog gewoon met zijn Italiaanse registratie blijven vliegen.

I-GTRE Robinson R44 Clipper II

Naast de I-GTRE beschikt DutchWingCraft over nog een toestel, de I-C686. Dit is een Blackshape Prime BS100. Dit toestel staat op het vliegveld Middenmeer gestationeerd en is te huur. DutchWingCraft opereert vanaf meerdere velden. Naast Middenmeer is op hun website ook te zien dat er vanaf Texel gevlogen wordt, maar ook vanaf Bergerac Dordogne Perigord Airport (LFBE) en Cahors – Lalbenque Airport (LFCC).

I-GTRE Robinson R44 Clipper II

Meer informatie over DutchWingCraft is op hun website te vinden.

 

Geef een reactie