VT-SRH Bombardier Global 7500 van de Indiase Sun Group

VT-SRH Bombardier BD-700-2A12 Global 7500

Schiphol, 29 juni 2022 – De afgelopen week werd Schiphol en Rotterdam – The Hague Airport verblijd met het bezoek van de Indiase bizjet VT-SRH. Dit is een Bombardier BD-700-2A12 Global 7500, stamt uit 2021 en heeft als c/n 70097. De testregistratie bij de Canadese bouwer was C-GUWT.

VT-SRH Bombardier BD-700-2A12 Global 7500

Deze grote privéjet behoort toe aan Kalanithi Maran, de bestuurder van de Sun Group. Dit bedrijf is een grote mediaonderneming in India. Deze holding beheert TV-stations, radiozenders, maakt speelfilms, beheert streaming online content, geeft bladen uit, verzorgt beeldmateriaal via satellietschotels en meer. De eigenaar is een soort Indiase John de Mol.

De VT-SRH draagt het logo van de Sun Group in de staart

We troffen de VT-SRH op het platform van Schiphol-Oost. Daar vertrok het toestel net voor een rechtstreekse vlucht naar Chennai in India. In Chennai is ook het hoofdkantoor van de Sun Group gevestigd.

VT-SRH Bombardier BD-700-2A12 Global 7500

Op 26 juni 2022 was de Bombardier Op Schiphol aangekomen na een paar dagjes Ibiza. Later op de dag werd de VT-SRH overgevlogen naar Rotterdam – The Hague. De volgende dag (27 juni 2022) maakte het toestel een tripje naar Keulen-Bonn om vervolgens weer op Schiphol te landen.

VT-SRH Bombardier BD-700-2A12 Global 7500

Zo heel veel bizjets uit India zien we nou ook weer niet in Nederland. Vandaar dat we deze kist van de Sun Group even in het sunnetje wilden zetten.

2 gedachten over “VT-SRH Bombardier Global 7500 van de Indiase Sun Group

  1. Hallo Anton,

   Dank voor je terechte correctie! Ik heb het inmiddels aangepast.

   Groet,
   Berend Jan Floor

Geef een reactie