Lelystad Airport, 30 augustus 2022

G-CTCG Diamond DA 42 Twin Star

Lelystad Airport, 30 augustus 2022 – Even een paar highlightjes (naast de al eerder besproken D-KAQA Sportavia-Pützer Fournier RF-4D) van vandaag op Lelystad Airport. Op het Delta-apron had de G-CTCG Diamond DA 42 Twin Star overnacht na een vlucht vanuit Oxford (EGTK) via Le Touquet (LFAT) in Frankrijk. In de middag vertrok de kist met callsign “Edge14” op een IFR-vlucht terug naar huis, ook weer via Le Touquet.
Na de start bleek dat de roepnaam “Edge14” niet op de radar zichtbaar was. Lelystad tower gaf het toestel daarom nog niet over naar Dutchmill, het volgende station. Het duurde even en de G-CTCG mocht ook nog even niet uitklimmen in IFR luchtruim. Na een tijdje werd de oplossing geboden door als G-CTCG verder te vliegen en het callsign “Edge14” te laten vervallen.

G-CTCG Diamond DA 42 Twin Star

De G-CTCG is van de vliegopleider Leading Edge Aviation uit Oxford. Hun vloot bestaat naast deze DA 42 Twin Star uit nog drie DA 40 Diamond Stars en een Slingsby T-67M.

G-BXOZ

Terwijl de G-CTCG werd opgestart taxiede een andere Brit het platform op. Zo werd de Diamond DA 42 Twin Star afgelost door de G-BXOZ. Dit is een Piper PA-28-181 Archer II. De radarbeelden zijn niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat het toestel van Elstree (EGTR) kwam.

G-BXOZ Piper PA-28-181 Archer II

Na het tanken werd de kist op het Delta-platform gezet. Zover we kunnen nagaan is het toestel daarna niet vertrokken, maar was wel verdwenen van het platform. Wellicht in een hangaar geplaatst voor de nacht.

Toeval!?

Door even in ons geheugen te graven kwamen we erachter dat de G-BXOZ wel eens meer op Lelystad Airport geweest. We hebben een plaatje uit 2009 gevonden. En raad eens op welke dag dat toen was!?! Juist! Ook 30 augustus!

G-BXOZ Piper PA-28-181 Archer II (Lelystad, 30 augustus 2009)

D-EHKY

Omdat op 31 augustus 2022 het 40-jarig jubileum wordt gevierd van ‘Fokker Four’ worden een aantal historische toestellen verwacht bij Aviodrome. Vandaag taxiede al één van die genode gasten naar het luchtvaartmuseum, de D-EHKY. Deze Bölkow Bo.207 is van één van de piloten van ‘Fokker Four’.

D-EHKY Bölkow Bo.207 op weg naar Aviodrome

PH-UMC

Als afsluiter een fraaie plaat van de PH-UMC. Deze traumaheli maakte een lokale oefenvlucht. Die werd afgesloten met een instrument approach op baan 05. Daarna werd weer geland voor de hangaar van de ANWB.

PH-UMC Airbus Helicopters H135

Gek genoeg hadden we de PH-UMC nog nooit knap op de foto gezet in zijn volledige uniform. Op de foto’s die we bij aankomst in Nederland hadden gemaakt op 25 juni 2020 staat het toestel nog zonder de kenmerkende striping en titels. Zoek de verschillen! 🙂

Hier nog geen striping en titels op de PH-UMC Airbus Helicopters H135 bij aankomst op 25 juni 2020

Geef een reactie