Tweede Pilatus PC-12/47E NGX bij Silver Flight

PH-SFH Pilatus PC-12/47E NGX

Schiphol, 2 september 2022– Op het platform van Schiphol-Oost troffen we de PH-SFH. Dit is de meest recente aanwinst van de chartermaatschappij Silver Flight. Het is momenteel hun derde Pilatus PC-12 in de vloot en de tweede van het nieuwste type, de “NGX-variant”.
De PH-SFH verscheen op 13 juni 2022 in het Nederlandse register van burgerluchtvaartuigen. Dit toestel is in 2021 gebouwd met c/n 2112 en kreeg tijdelijk tussen 28 juni en 20 augustus 2021 de testregistratie HB-FQI(22) mee. Daarna werd dit de D-FJED. Het toestel werd gevlogen door Flyellow GmbH en kende Linz (LOWL) als standplaats.

PH-SFH Pilatus PC-12/47E NGX

Lang heeft de toenmalige eigenaar er niet mee gevlogen, want al op 19 mei 2022 arriveerde de D-FJED op Budel (EHBD) bij Kempen Aircraft Maintenance om daar gereed gemaakt te worden om als PH-SFH bij Silver Flight ingezet te gaan worden.

Momenteel heeft Silver Flight drie Pilatus PC-12’s op de payroll staan, de PH-SFF, PH-SFG en deze PH-SFH. Het eerste toestel, de PH-SFF, is een Pilatus PC-12/47E en wordt momenteel te koop aangeboden met 2.847 uur in het logboek.

De PH-SFH heeft een rood/grijs/zwart kleurenschema verdeeld in schuine vlakken. Dit uiterlijk is door Pilatus op meer toestellen geleverd in diverse kleurstellingen. De PH-SFH is uitgerust met een standaard Hartzell propeller. De andere PC-12/47E NGX (PH-SFG) was dit voorjaar voorzien van een stillere zevenbladige MT-Propeller.

De PH-SFH Pilatus PC-12/47E NGX heeft een vijfbladige propeller van Hartzell

Net als bij de overige Pilatus PC-12’s van Silver Flight is ook dit toestel eigendom van Acquario Invest. Silver Flight treedt op als houder en exploiteert de tur. Acquario Invest helpt als investeerder startende en groeiende bedrijven zich verder te ontwikkelen.

Lees ook:

Geef een reactie