Max Verstappen uitgezwaaid op Schiphol

Max Verstappen stapt in zijn privéjet na zijn overwinning op Zandvoort

Schiphol, 4 september 2022 – Kort na het einde van de Formule1 Dutch Grand Prix op Zandvoort kwam op Schiphol Oost een logistiek circus op gang. Het was een komen en gaan van diverse bizjets om bezoekers aan de Formule1 race naar huis te brengen. Een aantal passagiers voor deze toestellen werd per helikopter vanuit Zandvoort aangevoerd.

Een paar dagen stond de PH-DTF Dassault Falcon 900EX op “pole position” op Schiphol Oost

Onze belangstelling ging uiteraard uit naar de winnaar van de wedstrijd, Max Verstappen. Zijn Dassault Falcon 900EX met de registratie PH-DTF was al op donderdag 1 september 2022 gearriveerd en stond een paar dagen pal (of op pole position) aan het hek. Vandaag stond het vertrek van het toestel gepland rond 19:30 uur. Daarom was de Falcon naar het plek op reguliere platform gesleept.
De crew had de kist al in gereedheid gebracht. Koffers werden aan boord gebracht en ook de cateraar meldde zich met ongetwijfeld wat lekkers voor onderweg.

De cateraar brengt wat lekkers aan boord
Lopertje werd in gereedheid gebracht

Hierna was het afwachten op de aankomst van de coureur. Uiteraard wilde iedereen Max Verstappen op het circuit feliciteren, dus zijn aankomst op Schiphol liet op zich wachten.
Even leek het erop dat Verstappen op een stepje de racepaddock had verlaten op weg naar Schiphol. Maar het bleek om een jonge dubbelganger te gaan…

Dit bleek een jonge dubbelganger te zijn

Op het moment dat ook de zon de avondlucht net zo oranje kleurde als de 105.000 toeschouwers dat op het circuit deden, kwam de PH-OSF met Max Verstappen aangevlogen vanaf Zandvoort. De PH-OSF is een grote Airbus Helicopters H175 van HeliHolland. Normaal wordt dit toestel gebruikt voor offshore werkzaamheden, maar vandaag mocht de crew de meest geroemde Nederlander van de dag aan boord verwelkomen.

Max Verstappen maakt een rondje om de toren

Bij de nadering van Schiphol werd de PH-OSF uitgenodigd om een rondje om de verkeerstoren te maken. Daar werd gewillig gevolg aan gegeven.

De PH-OSF komt in het laatste daglicht het platform op getaxied

Vervolgens landde de heli op baan 22 van Schiphol Oost en taxiede naar het grote platform. Langs de hekken stonden tientallen nieuwsgierigen te kijken of zij een glimp van de coureur konden opvangen. Ook wij stonden daar om hem uit te zwaaien na zijn geweldige prestatie van vandaag.

De PH-OSF Airbus Helicopters H175 met Max Verstappen aan boord

Bij het overstappen in de busjes werd door de passagiers afscheid van elkaar genomen. Onder de aanwezigen waren naast Max, zijn vriendin Kelly Piquet, zijn vader Jos en de teammanager Christian Horner.

Max Verstappen met zijn vader Jos en zijn vriendin Kelly Piquet
Afscheid nemen voor vertrek naar het vliegtuig met rechts de teammanager Christian Horner
Een terecht tevreden glimlach op het gezicht van deze bijzondere autocoureur

Hierna reed het busje snel naar de gereedstaande PH-DTF. Na het instappen ging de deur dicht en werden de motoren opgestart. De vlucht ging richting Nice zodat Max nog deze avond weer in zijn eigen bed in Monaco kon slapen.

Een gedachte over “Max Verstappen uitgezwaaid op Schiphol

Geef een reactie