Inpakken en wegwezen

D-CTLM Pilatus PC-24

Lelystad Airport, 12 september 2022 – De Duitse Pilatus PC-24 D-CTLM stond al eens dit jaar (31 januari) in de planning om Lelystad Airport te bezoeken. Toen weerhield slecht weer de komst van het toestel. Deze ochtend waren de weergoden ons goedgezind en ondernam de D-CTLM een nieuwe poging. Die poging werd netjes afgerond met een landing op baan 23 rond 08:30u.

D-CTLM Pilatus PC-24

Crailsheim

Een uurtje daarvoor was het voor de passagiers en bemanning “inpakken en wegwezen”. Deze bizjet steeg vroeg in de ochtend op vanaf Verkehrslandeplatz Schwäbisch Hall (EDTY), in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Dit is tevens de thuishaven van de D-CTLM. Dit vliegveld is niet ver van Crailsheim. Hier is de hoofdvestiging van het bedrijf Gerhard Schubert GmbH, de eigenaar van deze Pilatus PC-24.

De D-CTLM Pilatus PC-24 op het Delta-platform

Schubert

Gerhard Schubert GmbH is een mooi familiebedrijf dat in 1966 werd opgericht. De grondlegger is Gerhard Schubert. Hij is samen met zijn zoon Ralph aandeelhouder. Tevens nemen zij zitting in een een vierkoppig team van Managing Directors. Het bedrijf is marktleider is op gebied van modulaire verpakkingsmachines. Men bedient daarbij een groot aantal industrieën van farmaceutica en cosmetica, dranken, levensmiddelen en zoetwaren tot technische producten.

D-CTLM Pilatus PC-24

Top Loading Machine

De verpakkingsmachines zijn in hoge mate gerobotiseerd en modulair te koppelen. Een grote troef van het bedrijf is de ‘Top Loading Machine’ (TLM). De TLM-techniek is een begrip in deze tak van sport. Hierbij worden de producten van bovenaf in hun verpakking geplaatst.

Voorbeeld van een modulaire TLM machine van Gerhard Schubert GmbH

Daarmee hebben we ook gelijk een verklaring voor de gekozen registratie van de Pilatus PC-24. De “C” hoort in Duitsland bij de categorie van dit vliegtuig, De laatste drie letters kan een eigenaar zelf kiezen.

D-CTopLoadingMachine

De PC-24 heeft constructienummer 188 en is in 2020 gebouwd. De testregistratie was HB-VSG(2). Dat kenmerk werd op 21 juli 2020 voor een korte tijd toegekend ten behoeve van de testvluchten bij de fabriek in Zwitserland. Sinds 29 september 2020 is de wit/blauwe Pilatus als D-CTLM geregistreerd.

D-CTLM Pilatus PC-24

In de avond, even na achten, vertrok de D-CTLM weer huiswaarts. De zaken in Nederland gaan kennelijk voor Schubert crescendo want de volgende ochtend ging de bedrijfs-vliegmobiel alweer voor de baan bij Rotterdam – The Hague Airport.

Niet de eerste

De D-CTLM is overingens niet de eerste bizjet waar Gerhard Schubert GmbH mee heeft gevlogen. Tot 2021 was ook de D-ISCH Cessna 525A CitationJet CJ2 (c/n 525A-0052) in gebruik.

De D-ISCH Cessna 525A CitationJet CJ2 was voorheen het privévliegtuig van Gerhard Schubert GmbH (Genève, 22 mei 2017)

Een gedachte over “Inpakken en wegwezen

Geef een reactie