PH-ILM is nu ES-ILM

ES-ILM Diamond DA 62

Lelystad, 12 oktober 2022 – De blauwe Diamond DA 62 PH-ILM (c/n 62.169) is op 17 augustus 2022 doorgehaald in het Nederlandse luchtvaartuigregister. Dit toestel heeft uiteindelijk maar kort een PH-registratie gehad. Op 19 november 2021 arriveerde het toestel van Swartz Aviation uit Almere in de avondschemering op Lelystad Airport. En nu, binnen een jaar, is de PH-ILM zijn Nederlandse kenmerk kwijt.

PH-ILM Diamond DA 62 bij aankomst op Lelystad op 19 november 2021

De PH-ILM is overgeschreven naar het register van Estland. Het is inmiddels de ES-ILM geworden. We waren even bang dat we deze beauty in oostelijke richting naar één van de Baltische Staten zouden gaan zien vertrekken. Maar de herregistratie is voornamelijk een administratieve handeling. De ES-ILM blijft gewoon vanaf Lelystad Airport opereren. De eigenaar is ook niet gewijzigd.

ES-ILM Diamond DA 62

AOC

De reden van de “vlucht” naar het luchtvaartuigregister van Estland heeft te maken met het feit dat het toestel nu beter commercieel ingezet kan worden. De ES-ILM opereert onder het EASA Air Operators Certificate (AOC) van Diamond Sky OÜ uit Tallin in Estland. Zij huren bij behoefte de ES-ILM in voor commerciële vluchten. Naast de ES-ILM beschikt Diamond Sky over nog drie Diamond DA 62’s; ES-GER, ES-KEN en ES-TWN.

ES-ILM Diamond DA 62

In Nederland is een sportvliegtuig of een twin uit Estland een zeldzaamheid. Dit is dan ook het enige Estse toestel – waar we weet van hebben – dat in ons land gestationeerd is.

Lees ook:

3 gedachten over “PH-ILM is nu ES-ILM

Geef een reactie