Dietrich Mateschitz, oprichter van Red Bull overleden

Red Bull Zivko Edge 540 en MBB Bo105 tijdens een vliegshow op Oshkosh in juli 2022

Oostenrijk, 22 oktober 2022 – Dietrich Mateschitz, de man achter het merk Red Bull is overleden. De oprichter van dit miljardenbedrijf was ernstig ziek en is 78 jaar geworden.

Formule1

Red Bull is natuurlijk enorm bekend van de sponsoring van het Formule1 raceteam waarbij Max Verstappen dit jaar voor de tweede keer wereldkampioen wist te worden. Maar ook het Scuderia Alpha Tauri team wordt door Red Bull ondersteund. Naast Formule1 sponsort Red Bull veel meer sportactiviteiten zoals de voetbalteams Red Bull Salzburg en Red Bull Leipzig.

Red Bull en Formule1 gaan al jarenlang samen
OE-FAA Honda HA-420 HondaJet vliegt voor het Alpha Tauri team

Flying Bulls

In de luchtvaart is Red Bull vooral bekend van Hangar 7 op het vliegveld van Salzburg. Hier is een unieke collectie luchtwaardige vliegtuigen door Dietrich Mateschitz bijeengebracht, beter bekend onder de naam “Flying Bulls”. Wat te denken van een Douglas DC-6, civiele AlphaJets en een rijtje warbirds waar je “u” tegen zegt.

Flying Bulls in Hangar 7 op Salzburg

Veel van deze toestellen dragen de “handtekening” van Dietrich Mateschitz. In de registratie komen de letters “DM” voor, zijn initialen.

Veel vliegtuigen van Red Bull hebben “DM” in hun registratie

Red Bull Air Race

Naast Hangar 7 was Dietrich Mateschitz de motor achter de Red Bull Air Races. Er vliegen wereldwijd diverse aerobatictoestellen in Red Bull kleuren rond.

N423KC Zivko Edge 540

Dietrich Mateschitz was in het bezit van 49% van de aandelen van Red Bull. De andere grootaandeelhouder is de familie Yoovihya uit Thailand. Laten we hopen dat het overlijden van Mateschitz geen gevolgen heeft voor de sponsoring door Red Bull, in het bijzonder die van de luchtvaartactiviteiten.

Hopelijk blijft Red Bull de vele spectaculaire activiteiten sponsoren

Galerij

Hieronder enkele toestellen van Red Bull, allen met “DM” in de registratie.

Een gedachte over “Dietrich Mateschitz, oprichter van Red Bull overleden

  1. en bekend van extreme luchtvaart activiteiten; ook F! gekheden zoals op de straten rijden in Las Vegas met een F1 auto, gewoon in het verkeer.

Geef een reactie