Chinese Pilatus PC-6 Turbo Porter in groot onderhoud

B-10FR Pilatus PC-6/B2-H4 Turbo Porter (c/n 1000)

Stans, 27 oktober 2022 – Zagen we eerder al twee interessante Pilatus PC-7 Mk.II’s achterin de onderhoudshangaar van Pilatus op Stans, in diezelfde hangaar was ook nog een leuke PC-6 Turbo Porter te vinden. We hebben het dan over de B-10FR. Dit is een Chinese Pilatus PC-6/B2-H4 Turbo Porter uit 2015. Het constructienummer is het mooie afgeronde getal 1000.
Deze PC-6 heeft van 30 maart 2015 tot en met 20 april 2016 als HB-FBL(2) ingeschreven gestaan. Vervolgens is het toestel op 4 mei 2016 afgeleverd naar China als B-10FR. De gebruiker werd Asian Express General Aviation Wuxi Co Ltd. De thuisbasis van deze maatschappij is Sunan Shuofang International Airport in Wuxi. En voor wie de topografieles van China alweer even geleden is, dit ligt ten westen van Shanghai. Asian Express General Aviation Wuxi Co heeft het respectabele aantal van zeventien PC-6’en op haar naam staan.

De B-10FR Pilatus PC-6/B2-H4 Turbo Porter stond flink ingebouwd

De B-10FR is naar ons idee niet vliegend naar Pilatus gekomen, maar heeft vermoedelijk in een container verpakt gezeten. Bij Pilatus werd er aan het toestel gewerkt. En zo te zien duurt het nog wel even voordat dit toestel weer de lucht in kan!

Er moet nog heel wat aan de B-10FR gebeuren

Geef een reactie