Twee nette jets van NetJets op Lelystad Airport

CS-LTP Cessna 680A Citation Latitude

Lelystad Airport, 18 november 2022 – Vandaag mocht Lelystad Airport een tweetal vluchten van NetJets verwelkomen. Beide bizjets kwamen kort na elkaar in de ochtend binnen. De eerste die zicht meldde was de CS-LTP. Dit is een Cessna 680A Citation Latitude (c/n 680A-0266). NetJets heeft in Europa maar liefst 25 van deze mooi gelijnde toestellen rondvliegen. De CS-LTP is er een uit de serie die loopt van CS-LTA tot en met CS-LTW.

CS-LTP Cessna 680A Citation Latitude is vrijwel direct na de landing alweer klaar voor vertrek

Eerder in de ochtend was de CS-LTP opgestegen vanaf RAF Northolt (EGWU) bij Londen. Nadat de passagiers waren uitgestapt maakte de bemanning het toestel weer snel gereed voor vertrek. Zonder passagiers vertrok het toestel weer naar de overkant van de Noordzee, naar Farnborough (EGLF) deze keer. Daar wachtte weer een klusje die het toestel naar Stockholm zou brengen.

CS-LTP Cessna 680A Citation Latitude bij vertrek

De tweede NetJets-kist die de wielen op het asfalt van baan 23 zette was de CS-DLF. Dit is een Dassault Falcon 2000EX EAsy (c/n 134). De Falcon 2000EX is groter en zwaarder dan de Citation Latitude. Van dit inmiddels wat oudere type vliegt Netjes in Europa momenteel nog met 15 exemplaren rond.

CS-DLF Dassault Falcon 2000EX EASy op short final
CS-DLF Dassault Falcon 2000EX EASy is about to touch down

De CS-DLF kwam van Paphos (LCPH), de havenstad op het Griekse deel van Cyprus. De crew sloot na de landing de kist af en vertrok. Een nieuwe bemanning zou de CS-DLF later overnemen en naar RAF Northolt vliegen. Op die manier werden de passagiers, die eerder met de CS-LTP waren gebracht, weer netje(t)s teruggebracht.

CS-DLF Dassault Falcon 2000EX EASy taxiet het Delta-apron op
CS-DLF Dassault Falcon 2000EX EASy

Geef een reactie