Als je haar maar goed zit!

Scott Gusakov met paarse hanenkam in zijn N247SG Aero L-39C Albatros

Oshkosh, AirVenture, juli 2022 – Als je haar maar goed zit! Dat moet Scott Gusakov uit Milan (Michigan) gedacht hebben bij de keuze van zijn helm. Met een opvallende paarse hanenkam vliegt hij in zijn nog meer opvallende “Tumbling Goose”. Deze geel/zwarte gans is alles behalve een dom gansje, het is een Aero L-39C Albatros, een jet die gebruikt wordt voor air races, onder andere bij de bekende Reno Air Races in Nevada. Het vaste racenummer van dit toestel is 84.

Full throttle, als je jaar maar goed zit!
N247SG Aero L-39C Albatros

Boven en onder op de romp van deze L-39C is een afbeelding de “Tumbling Goose” te vinden. Helaas was deze voor ons niet zichtbaar, vandaar dat we het met een plaatje van het logo moeten doen…

Ex Oekraïne

Over vroege de historie van deze L-39C hebben we weinig terug kunnen vinden. We weten dat het toestel afkomstig is van de Oekraïense luchtmacht, constructienummer 433135 heeft met bouwjaar 1984. Op 23 augustus 2000 kwam de Albatros als N90573 op naam te staan van International Jets Inc, Gadsden. Dat eigenaarschap werd in september gewijzigd in International Jets L39 Parts & Maintenance Inc, Gadsden. Per 18 mei 2009 werd het toestel omgeregistreerd naar N247SG met Kohilo LLC als eigenaar. Sinds 20 augustus 2018 staat deze L-39C op naam van Tumbling Goose LL uit Milan (Michigan).

N247SG Aero L-39C Albatros
Te koop bij AliExpress

AliExpress?

Nog even over die hanenkam, we hebben niet gecheckt of deze, stijf van de haarlak, dwars door de helm van Scott Gusakov heen groeit of dat er toch een bestelling bij AliExpress is gedaan voor een paarse hanenkam met plakstrip voor €9,52. Hoe dan ook, deze Albatros was een meer dan welkome deelnemer aan de vliegshows tijdens de EAA AirVenture op Oshkosh, in juli 2022.
Overigens lijkt de piloot van deze Albatros een snelle jongen. Dat compenseert hij naar ons idee in ruime maten met zijn huisdier; een Russische schildpad! 😉

N247SG Aero L-39C Albatros

Stalgenoten

In de “stal” van “Tumbling Goose”  hoort ook de N540GL Stoddard-Hamilton Glasair III thuis. Net als de imposante N6953X PZL-Mielec Lim-6 / MiG-17. Dat toestel is een paar maanden geleden aan de vloot toegevoegd.

Een gedachte over “Als je haar maar goed zit!

Geef een reactie