D-CFIV op ambulancevlucht naar Lelystad Airport

D-CFIV Learjet 35A

Lelystad Airport, 6 januari 2023 – In de avond landde er op Lelystad Airport nog een ambulancevlucht van Air Alliance. Onder vluchtnummer UN118 (van Unicair) vloog de D-CFIV van Arrecife (GCRR) op Lanzarote met een patiënt aan boord naar Nederland. Een vlucht van bijna vier uur.

De route van de D-CFIV van Lanzarote naar Lelystad

Bij aankomst stond de ambulance al te wachten. Zorgvuldig werd de patiënt na de landing overgeladen en kort daarop vertrok de ziekenwagen.

De ambulance stond gereed bij aankomst van de D-CFIV Learjet 35A

De Learjet werd bijgetankt en nadat ook de crew (twee piloten en twee medische krachten) bijgetankt hadden met een kop koffie werd koers gezet naar de thuisbasis Flughafen Köln-Bonn (EDDK), een IFR hopje van een half uur.

D-CFIV Learjet 35A

De D-CFIV is een Learjet 35A uit 1981 met c/n 35A-385. Het toestel heeft eerst in de Verenigde Staten gevlogen als N535MC. Per 6 mei 1988 werd het de N350EF. In februari 2014 kwam de Learjet naar Duitsland en ging als D-CFIV vliegen voor Air Alliance. Onder de naam Unicair voert dit bedrijf ambulancevluchten uit. De vliegende ambulancevloot bestaat uit negen Learjets (31A/35A/45XR) en twee Challenger 604’s.

Geef een reactie