D-CHMS Pilatus PC-24 van Platoon Aviation op Lelystad Airport

D-CHMS Pilatus PC-24 (c/n 221)

Lelystad Airport, 17 januari 2023 – De Duitse chartermaatschappij Platoon Aviation uit Hamburg vliegt met een vloot van vier Pilatus PC-24’s. Een vijfde en zesde toestel (c/n 303 en 306) zijn op komst. Eén van deze toestellen, de D-CHMS, bezocht deze dag Lelystad Airport om passagiers op te pikken.

D-CHMS Pilatus PC-24 (c/n 221)

Regelmatig vliegt Platoon Aviation voor Volkswagen AirService. Dan hebben de toestellen een callsign beginnend met “BTX”, dat staat voor “Beetle” en is een verwijzing naar de Volkswagen Kever. Vandaag vloog de PC-24 niet voor Volkswagen maar met een callsign beginnend met “PTN” en dat staat uiteraard voor “Platoon”. De aankomst was als PTN564 en het vertrek ging onder PTN504.

D-CHMS Pilatus PC-24 (c/n 221)
D-CHMS Pilatus PC-24 (c/n 221)

Per heli

De D-CHMS arriveerde aan het einde van de middag na een relatief kort vluchtje vanaf Oostende. De twee Piloten maakten direct het toestel klaar voor vertrek. Extra brandstof was niet nodig. Vaak arriveert er kort voor het vertrek van een privéjet een luxe taxi en auto. Deze keer kwamen de passagiers naar Lelystad Airport door de lucht!

De passagiers voor de Pilatus arriveren per helikopter

Vanuit de regio Vollenhove/Zwartsluis kwam de PH-HHJ van HeliHolland aangevlogen. Eerder op de dag was deze Eurocopter AS 355 F2 Ecureuil 2 vanaf de heliport Amsterdam naar Vollenhove gevlogen. Daar is de scheepswerf voor luxe jachten gevestigd van Royal Huisman. Hier landen wel vaker helikopters. Rond lunchtijd is de PH-HHJ drie minuten verderop gevlogen naar Zwartsluis. Vanaf daar vloog het toestel aan het eind van de middag naar Lelystad om pal naast de gereed staande D-CHMS te landen.

PH-HHJ Eurocopter AS 355 F2 Ecureuil 2 landt pal naast de D-CGMS
De passagiers kunnen makkelijk overstappen in hun volgende vervoersmiddel

Na een verblijf van een uur vertrok de Pilatus met zijn passagiers naar Palma de Mallorca (LEPA). Na een vlucht van bijna 2,5 uur is de PC-24 daar vervolgens weer geland.

D-CHMS Pilatus PC-24 met op het toestel de weerspiegeling van de rood/witte verkeerstoren van Lelystad Airport

De D-DHMS is de oudste van de vier Pilatus PC-24s van Platoon Aviation, al zijn alle toestellen momenteel nog erg jong. Het toestel heeft c/n 221 en is in mei 2021 gebouwd. De testregistratie was HB-VUB.

D-CHMS Pilatus PC-24 (c/n 221)

Platoon Aviation heeft gekozen voor een erg mooi en strak kleurenschema. Dit bestaat uit grote driehoeken met schuine lijnen op de achterkant van de romp en staart. Een opvallend en zeer herkenbaar uiterlijk!

De toestellen van Platoon Aviation hebben een fraai en herkenbaar uiterlijk

Vlootoverzicht Platoon Aviation

Registratie Type C/N Bouwjaar Opmerking
D-CHMS Pilatus PC-24 221 2021 ex HB-VUB
D-CJMS Pilatus PC-24 261 2021 ex HB-VZN
D-CMSL Pilatus PC-24 266 2022 ex HB-VZR
D-CVMS Pilatus PC-24 224 2021 ex HB-VUE
D-CPTN Pilatus PC-24 303 2023 on order, ex HB-VUD
D-COPI Pilatus PC-24 306 2023 on order, ex HB-VUG
D-CHMS Pilatus PC-24 (c/n 221)

2 gedachten over “D-CHMS Pilatus PC-24 van Platoon Aviation op Lelystad Airport

  1. Platoon Aviation heeft nog 2 PC-24’s “on order”: c/n 303 is al gezien als D-CPTN (testregistratie wordt waarchijnlijk HB-VUD) en eerder genoemde c/n 306 (testregistratie wordt warschijnlijk HB-VUG).

Geef een reactie