Braziliaanse schone op Rotterdam – The Hague

PS-MLZ Diamond DA 62

Rotterdam – The Hague Airport, 21 januari 2023 – De dag voorafgaand ons bezoek aan Rotterdam – The Hague Airport was er vanuit de Diamond fabriek op Wiener Neustadt (LOAN) een fonkelnieuwe Diamond DA 62 gearriveerd. Dit toestel had een exotisch registratie opgespeld gekregen, namelijk eentje uit Brazilië. Het toestel was dan ook aan zijn afleveringsvlucht begonnen.

PS-MLZ Diamond DA 62

We hebben het over de PS-MLZ. Deze kist heeft constructienummer 62.221 en het bouwjaar is 2023.

De PS-MLZ Diamond DA 62 met ijs op de romp na een koude nacht

Na de landing op Rotterdam was deze Braziliaanse schone geparkeerd op de J-Apron. Daar maakte het toestel een koude nacht door. Het ijs zat in de middag nog op de romp en dooide maar matig weg aan de zonzijde. Aan die kant liepen de waterdruppeltjes overigens soepel van het toestel. Deze Diamond stond goed in de (Brazilian?) wax!

Het gesmolten ijs loopt druppelsgewijs langs de zonzijde van de PS-MLZ Diamond DA 62 af

Deze zaterdag bleef de PS-MLZ nog staan op Rotterdam en plakte nog een dagje aan het verblijf. Het is niet de eerste keer dat een Braziliaanse Diamond DA 62 zijn ferryflight via Rotterdam – The Hague laat lopen. Op 19 november 2022 passeerde de PS-CRT (c/n 62.215) via EHRD op weg naar warmere en zonnigere oorden.

PS-MLZ Diamond DA 62
PS-MLZ Diamond DA 62

 

Geef een reactie