Zuid-Afrikaanse Falcon 2000LX op Rotterdam – The Hague

ZS-JUN Dassault Falcon 2000LX

Rotterdam – The Hague Airport, 21 januari 2023 – We zaten de afgelopen week aardig in de exotische registraties. Eerder lieten we al de ZK-HUY uit Nieuw-Zeeland zien, gisteren de Braziliaanse PS-MLZ en vandaag stappen we over naar het Afrikaanse continent. Op Rotterdam – The Hague was de Zuid-Afrikaanse ZS-JUN te zien. Dit is een Dassault Falcon 2000LX uit 2011. Het toestel heeft c/n 276 en heeft tussen 4 januari 2019 en 29 november 2022 als “juweel” PH-JWL gevolgen voor Cartier Europe. Voor die tijd vloog het toestel in Oostenrijk als OE-HTR en de Franse testregistratie was F-WWGK.

ZS-JUN Dassault Falcon 2000LX

Cartier heeft – zoals zij al vele jaren periodiek doen – weer een nieuw setje privéjets (PH-CBV en PH-CFR) gekocht en zodoende kon de PH-JWL (via Dassault Aviation) afgelopen november verkocht worden. Op 7 december 2022 vloog het toestel voor het eerst als ZS-JUN van Le Bourget, waar Dassault Aviation gevestigd is, maar Lanseria in Zuid-Afrika. Het is daarmee de zesde Falcon 2000 die momenteel in Zuid-Afrika staat ingeschreven.
De periode na aflevering heeft de Falcon 2000LX alleen binnen in Zuid-Afrika gevlogen. Daarbij lijkt Kaapstad de nieuwe thuisbasis van de ZS-JUN geworden te  zijn. Op 6 januari 2023 begon de ZS-JUN aan zijn eerste grote klus. Met een tussenstop in Nigeria landde de Falcon op 7 januari 2023 op Rotterdam – The Hague Airport. Het toestel bleef een paar dagen staan en maakte een retourvlucht naar Larnaca op Cyprus. Op 15 januari vloog de ZS-JUN weer terug naar Zuid-Afrika.

ZS-JUN Dassault Falcon 2000LX

Vrijdag 20 januari verscheen de ZS-JUN opnieuw op Rotterdam – The Hague Airport op een vlucht vanuit Port Harcout in Nigeria. Zover we hebben begrepen is het bezoek van deze bizjet gerelateerd aan de Rotterdamse haven. Een leuke visitor voor Nederlandse begrippen die uiteraard voor bizjet-liefhebbers meer dan welkom is!

ZS-JUN Dassault Falcon 2000LX

Geef een reactie