Pittig tempo

(D-CAHO) Cessna 560XL Citation XLS+

Lelystad Airport, 18 februari 2023 – Ze kunnen d’r wat van daar bij de vliegtuigspuiterij Satys op Lelystad Airport! Vandaag zagen we alweer de tweede bizjet van Air Hamburg buiten staan in zijn nieuwe VistaJet kleuren.

(D-CAHO) Cessna 560XL Citation XLS+

Er wordt bij Satys in een pittig tempo doorgewerkt om de Air Hamburg vloot zilvergrijs te spuiten, de VistaJet huisstijl. Op Valentijnsdag kwam de D-ALIN aan. Deze Dassault Falcon 7X staat nu als derde toestel binnen in de spuithal.

De D-ALIN Dassault Falcon 7X van Air Hamburg staat nu in de spuithal

Op 16 februari 2023 vertrok het eerste omgespoten toestel, de D-CEFO. Deze Cessna 560XL Citation XLS+ is inmiddels weer volop aan het werk en was 17 februari 2023 alweer te zien op Rotterdam – The Hague op een Air Hamburg vlucht.

De D-CEFO Cessna 560XL Citation XLS+ is op 16 februari vertrokken en wordt alweer volop ingezt

De Citation die buiten stond is de D-CAHO (c/n 560-6165). Dit toestel was op 3 februari 2023 binnengekomen en heeft samen met de D-CEFO in de spuithal gestaan. Dat het toestel omgespoten en wel in 15 dagen weer buiten staat is best vlot te noemen.

Zo was de D-CAHO Cessna 560XL Citation XLS+ op 3 februari 2023 aangekomen bij Satys

Er moet nog wel wat gedaan worden aan de D-CAHO. Niet onbelangrijk, de registratie moet nog op de motorgondels aangebracht worden.

De registratie D-CAHO ontbreekt nog op de motorgondels

Dan moeten de Duitse monteurs van Air Hamburg nog de rol-, hoogte- en richtingsroeren aanbrengen. Dat doen de medewerkers van Satys zelf niet. De D-CAHO zal dan ook vermoedelijk nog wel weer even in de hal gereden worden, op een moment dat dit ook in het werkschema van de D-ALIN past. Pas daarna kan de D-CAHO weer ingeroosterd worden door Air Hamburg/VistaJet.

Het hoogte- en richtingsroer is nog niet teruggeplaatst
Het logo van VistaJet staat al bij de deur
(D-CAHO) Cessna 560XL Citation XLS+

Who’s next?!?

Geef een reactie