PH-AOP Taylorcraft Plus D operationeel op Hoogeveen

PH-AOP / LB323 Taylorcraft Plus D

Hoogeveen, 26 februari 2023 – Op deze mooie zonnige zondagmiddag maakte de PH-AOP haar tweede vlucht ooit onder de nieuwe Nederlandse registratie. De historie van deze prachtige oldtimer uit 1942 hebben we kortgeleden al eens uitgebreid behandeld. De pittige crosswind weerhield Dennis Meinders er niet van om met deze Taylorcraft Plus D een drietal touch and go’s te maken, alvorens een rondje in de buurt van het veld te maken.

PH-AOP / LB323 Taylorcraft Plus D

De eerste vlucht van de PH-AOP was op 19 februari 2023. Toen vloog de Taylorcraft na onderhoud bij AMN (Aircraft Maintenance Netherlands) van Teuge naar Hoogeveen. Het toestel van Erik Haxe staat sindsdien gestald in een hangaar van Egmond vintage Wings op Hoogeveen.

De PH-AOP / LB323 Taylorcraft Plus D vol gas door de modder op de baan
PH-AOP / LB323 Taylorcraft Plus D

Geniet even mee van de serie foto’s die we van deze mooie aanwinst voor de Nederlandse historische luchtvloot konden maken.

Lees ook:

PH-AOP / LB323 Taylorcraft Plus D

Geef een reactie