Get1Jet? Get2Jet!

F-HGET Pilatus PC-12/47E

Lelystad Airport, 6 maart 2023 – Onder het motto “what goes up must come down” bezocht vandaag een tweede Pilatus PC-12 van Get1Jet (GetOneJet) Lelystad Airport. Op vrijdag 3 maart 2023 werden twee passagiers met de F-HPIL Pilatus PC-12/47E NGX opgehaald. Deze passagiers moesten natuurlijk ook weer een keer terug naar huis en daarvoor werd de F-HGET Pilatus PC-12/47E ingezet. En zo zagen we in een paar dagen niet één, maar twee van de vier turboprops die Get1Jet in haar vloot heeft.

F-HGET Pilatus PC-12/47E (c/n 1751)

Deze Pilatus is in 2017 gebouwd en heeft c/n 1751. Op 27 september 2017 werd deze PC-12 ingeschreven bij de Pilatusfabriek als HB-FQN(18). De testvluchten waren op 5 december 2017 afgerond, want toen werd het toestel uitgeschreven.

F-HGET Pilatus PC-12/47E (c/n 1751)

Het zou evenwel nog tot 20 april 2018 duren voordat dit de F-HGET in Frankrijk werd. Deze Pilatus PC-12 is niet in eigendom van een leasemaatschappij (zoals de eerdere F-HPIL), maar staat op naam van GetOneJet zelf. Als standplaats staat voor deze kist Le Castellet (LFMQ) genoteerd.

F-HGET Pilatus PC-12/47E (c/n 1751)

Route

De F-HGET was eerder deze ochtend opgestegen vanaf Le Bourget (LFPB) bij Parijs om vervolgens te landen op Mâcon – Charnay Airport (LFLM). Daar was de vrijdag hiervoor de F-HPIL ook naar toe gevlogen vanaf Lelystad Airport. Na korte tijd steeg de F-HGET weer op, nu om richting Nederland te vliegen. Via Noord-Frankrijk werd ter hoogte van Metz het Belgisch luchtruim binnengevlogen. Doordat het toestel al redelijk vroeg begon te dalen werd duidelijk dat de weersconditite op Lelystad gunstig genoeg waren voor een VFR nadering van het veld. Via “Bravo” en een ruim linkerhand circuit werd vervolgens een keurige landing op baan 23 uitgevoerd.

De route Le Bourget – Mâcon – Lelystad – Le Bourget gevlogen door de F-HGET

Er hoefde niet getankt te worden en dus kon de F-HGET pal aan het hek op het Delta-platform geparkeerd worden. De passagiers gingen huns weegs en de bemanning had even tijd voor een sanitaire stop. Ondertussen kon de turbine voor op de neus even wat frisse polderlucht opsnuiven en afkoelen van de voorgaande vlucht.

F-HGET Pilatus PC-12/47E (c/n 1751)

Ready for departure

Veertig minuten later werden alle deuren en kleppen gesloten, de blokken gingen voor de wielen weg en de grote ventilator op de neus werd weer aangezwengeld. Daarna taxiede de Pilatus uit naar baan 23 en was “ready upon reaching”, dus kon gelijk de baan opgereden worden voor de start. Gas erop, wielen in en richting Le Bourget. Deze klus was weer geklaard door de bemanning van Get1Jet.

De blokken zijn al weg
F-HGET Pilatus PC-12/47E (c/n 1751)

Au revoir

In het kader van “vragen staat vrij”: Cher Get1Jet, nous nous réjouissons de vous revoir! Allez-vous alors faire venir les deux autres avions Pilatus à l’aéroport de Lelystad?! 😉

F-HGET Pilatus PC-12/47E vertrekt weer huiswaarts

Lees ook:

Geef een reactie