D-ALIN Dassault Falcon 7X vertrokken in VistaJet uniform

D-ALIN Dassault Falcon 7X

Lelystad Airport, 10 maart 2023 – Nadat op Valentijnsdag de D-ALIN Dassault Falcon 7X (c/n 54) van Air Hamburg zich had gemeld bij de spuithal van Satys op Lelystad Airport, werd het toestel gelijk binnen gezet. Als derde opeenvolgend toestel van Air Hamburg werd ook deze forse privéjet voorzien van de zilvergrijze huisstijl van VistaJet met bijbehorende rode bies. Aanleiding was – de eerder gemelde – overname van Air Hamburg door de Vista Holding in februari 2022. De toestellen die de D-ALIN voorgingen waren de D-CEFO en de D-CAHO. Deze Cessna Citations worden inmiddels alweer volop ingezet.

Zo ging de D-ALIN Dassault Falcon 7X op 14 februari 2023 de spuithal in
En zo ziet het nieuwe uniform van de D-ALIN er nu uit

Al twee dagen geleden werd de D-ALIN uit de spuithal gereden. Op dat moment was de Falcon 7X nog niet klaar voor vertrek. Er moesten nog diverse onderdelen teruggeplaatst worden alvorens het toestel weer kon vliegen. Dat is gedaan in de naastgelegen Friendship-hangaar van Zeusch Aviation. In die hal stond ook de volgende klant van Satys al te wachten, de LX-GJM Bombardier BD-100-1A10 Challenger 350 van Global Jet Luxembourg. Deze bizjet was maandag 5 maart 2023 op Lelystad gearriveerd en was tijdelijk in de Friendship-hangaar geparkeerd.

D-ALIN Dassault Falcon 7X
D-ALIN Dassault Falcon 7X

Kort voor het middaguur werd de D-ALIN uit de hangaar van Zeusch Aviation gereden en naar het Delta-platform gebracht. Daar werd het toestel voorzien van brandstof. Geen pretje voor de mannen van Shell, de koude regen kwam gestaag naar beneden.

D-ALIN Dassault Falcon 7X in een compilatie van vijfitg tinten grijs

Vervolgens werd de Falcon opgestart en kreeg men de klaring voor de IFR-vlucht naar Nürnberg (EDDN). Daar kwam het toestel op de aankomstdag 14 februari 2023 ook vandaan.

D-ALIN Dassault Falcon 7X taxiet uit naar S7 voor baan 05

Vanwege de kille noordenwind werd logischerwijs op baan 05 gestart. Achter de follow-me aan werd naar entrypoint Sierra7 gereden. De man op de toren kon vrijwel blind de startklaring geven want de D-ALIN was pas de eerste vliegbeweging van deze dag op Lelystad Airport. En gezien de weersvooruitzichten met sneeuw, zelfs de enige…

D-ALIN Dassault Falcon 7X start op een natte baan

Lees ook:

Wielen in en op weg naar Nürnberg

 

 

Geef een reactie