Chocoladehopper

D-APRI Embraer EMB-190SR – German Airways

Schiphol, 2 april 2023 – Is het geen snoepje!? De D-APRI Embraer ERJ-190SR van German Airways ziet er erg smakelijk uit. Deze ‘logojet’ is voorzien van een aantal stickers met daarop de chocolade verwennerij die gemaakt wordt door Leysieffer Chocolaterie.

Lekkere chocolade op de D-APRI Embraer EMB-190SR van German Airways

Zeitfracht

Dat uitgerekend deze reclame op het toestel staat is prima te verklaren. German Airways maakt onderdeel uit van de Duitse Zeitfracht Gruppe. Zij namen in 2017 de luchtvaartonderneming WDL Aviation over en vormde het om tot German Airways.

In augustus 2022 werd het familiebedrijf Leysieffer aan diezelfde holding toegevoegd. Deze chocolaterie is als familiebedrijf in 1909 ontstaan in Osnabrück en heeft tegenwoordig ook filialen in Münster, Hamburg, Hannover en op het eiland Sylt. Naast zoete producten zoals chocolade, gebak of bonbons verkoopt de Leysieffer ook koffie, thee en diverse alcoholische dranken. Om de verkoop te stimuleren werd dit vliegende billboard in de vorm van de D-APRI gekozen. Hopelijk vliegen sindsdien de chocolaatje de deur uit!

Ook taarten!

Vijftien jaar oud

De D-APRI is een toestel met al veel ervaring. Deze Embraer EMB-190SR werd in 2008 gebouwd en heeft c/n 19000178. De Braziliaanse testregistratie, van dit inmiddels vijftien jaar oude toestel, werd PT-SDM.
Als eerste kon het toestel aan de slag in Zwitserland bij Flybaboo als HB-JQF. Dat was tussen 31 mei 2008 en 12 november 2010. Daarna ging de Embraer terug naar Brazilië als PP-PJK en werd per april 2011 ingezet door TRIP Linhas Aéreas en per 6 maart 2013 bij Azul Linhas Aéreas.

HB-JQF Embraer EMB-190SR in dienst van van Baboo (Genève, 13 mei 2009)

Tussen januari 2016 en juli 2016 was het toestel even werkloos. Daarna kon de kist aan de slag als G-LCYX voor de subdivisie van British Airways, BA CityFlyer.
Per 18 november 2022 vliegt deze EM-190SR voor German Airways als D-APRI. Daar maakt het toestel deel uit van een vloot van in totaal acht van deze Embraers.

De D-APRI passeert de tweede verkeerstoren van Schiphol die bij de Polderbaan staat

Invalbeurt

Bij KLM Cityhopper heeft men momenteel een te kort aan toestellen en bemanning. Een aantal van de nieuwe Embraer E195-E2 toestellen is niet inzetbaar vanwege technische problemen. De Pratt & Whitney Geared Turbo Fans presteren niet naar behoren en daar wordt naar een oplossing voor gezocht. Vandaar dat er twee Embaer EMB-190’s van German Airways ingehuurd worden. De D-APRI is gelijk vanaf zijn eerste werkdag in november 2022 voor KLM Cityhopper als “Chocoladehopper” aan de slag.

D-APRI Embraer EMB-190SR – German Airways

Thuis slapen

Aan het eind van deze zonnig zondagmiddag vertrok de D-APRI vanaf de Polderbaan voor een retourvlucht naar Götenborg (ESGG). Omdat de bemanning Duits is en omdat zij graag in hun eigen bed slapen maakt het toestel ’s avonds nog een laatste vlucht naar Düsseldorf. De volgende ochtend komt in alle vroegte komt de D-APRI dan weer aan op Schiphol om tijdelijk een aantal lijnen voor KLM Cityhopper in te vullen.

D-APRI Embraer EMB-190SR van German Airways op weg naar Götenborg

Geef een reactie